Film i TV

Sve što nam treba

Aside Banners

Novi trailer za Guardians of the Galaxy možemo opisati samo jednom riječju: SPEKTAKL!

Piše , Objavljeno

Moramo priznati da marketinška kampanja za Guardians of the Galaxy nije bila ni približno agresivna kako smo očekivali, što je čudno pošto ovaj film ima itekako mnogo za ponuditi.

guardians of the galaxy 1

Ostalo je još nešto više od dva mjeseca do premijere vjerojatno najriskantnijeg Marvelovog filma u posljednjih 15-ak godina, koji bi u velikoj mjeri mogao odrediti budućnost superjunačkog žanra. Spider-Man, X-men, Iron Man i ostala ekipa teško će se moći reciklirati i narednih dva do tri desetljeća, tako da na mala vrata treba početi uvoditi neke druge, daleko manje poznate junake, kakvi su definitivno i svemirski otpadnici iz serijala Guardians of the Galaxy.

Na ove plaćenike i njihove pustolovine ulupati će se nešto više od 200 milijuna dolara, a trenutno je vrlo teško procijeniti hoće li se rizik na kraju isplatiti, ili ćemo dobiti jedan od najvećih potopa ljetne sezone. S jedne se strane radi o svježim junacima i svježem pristupu, s mnogo akcije, humora i originalnih rješenja, dok s druge strane imamo likove koji nemaju neku pretjeranu bazu fanova i utjecaj na pop kulturu, te se među ostalima sastoje od hodajućeg drveta, njegovog brbljavog prijatelja rakuna i zelene vanzemaljke. Da, očito je da bi moglo biti itekako mnogo problema, no što se autora ovog teksta tiče, svaka je sumnja otklonjena novim trailerom.

Guardians of the Galaxy – trailer:

Iako sam daleko naklonjeniji nešto mračnijem i ozbiljnijem DC-u i njegovim filijalama, ovo je Marvelov film kakav definitivno želim gledati: brz, zabavan, šaren, pun humora i bez usiljene pretencioznosti (Iron Man će se prepoznati u ovome), sa svježim i neokaljanim likovima, uistinu zanimljivim negativcima, te originalnim i raznovrsnim svemirom. Ovako možda zvuči kao riječi običnog geek fanboya, ali kao nekome tko još nije upoznat s tim strip serijalom, teško je reći da ne iščekujem ovaj film. Željno!

guardians of the galaxy

Guardians of the Galaxy prati skupinu svemirski lutalica pod vodstvom samoprozvanog Star-Lorda (Chris Pratt), koji moraju spasiti svemir od opakog Ronana the Accusera (Lee Pace). Hoće li to biti preveliki zalogaj za seksi zelenu vanzemaljku Gamoru (Zoe Saldana), Rocker Racoona (Bradley Cooper), Groota (Vin Diesel) i Draxa the Destroyera (Dave Bautista), vidjeti ćemo već 1. kolovoza ove godine.

TAGOVIGuardians of the Galaxy marvel sf strip strip junaci

Komentiraj