Zabava

Kultura nije mrtva

Aside Banners

Od Forresta Gumpa, preko Reservoir Dogsa do Daft Punka – u jednom fantastičnom kadru!

Piše , Objavljeno

Kažu da su novine medij koji izumire, no mi se toga ne bojimo, sve dok postoje kreativni ljudi koji dokazuju kako se i starog psa mogu naučiti novi trikovi. 

kultura

Klasične novine kakve danas poznajemo svim se silama bore za preživljavanje na okrutnom medijskom tržištu, te je samo pitanje vremena kada će se cijeli taj svijet preseliti u digitalni oblik. Među prvim je žrtvama zasigurno kultura, kategorija koja je u novinama nekoć zauzimala i po 20 stranica, a danas je svedena na margine ili eventualno neki tjedni specijal.

No britanski se The Sunday Times ne predaje tako lako, te su čak snimili i genijalni, razigrani reklamni promo svojeg podlista Kultura, u kojem su se poslužili nekim kultnim trenucima i ikonama iz povijesti umjetnosti. Režiju potpisuje dvojac Chris Barrett i Luke Taylor, a njihov konačni proizvod možete pogledati u videu dolje.

The Sunday Times – Icons:

Našlo se tu svega: od otvaranja Rodinovim Misliocem, preko Forresta Gumpa i Reservoir Dogsa, pa sve do Daft Punka, glazbenog dvojca koji je obilježio 2013. godinu. Cijeli je video snimljen u komadu, što dodatno djeluje na razigranost i efektnost, a toliko nas se dojmio da bismo se jedne nedjelje najradije zaletjeli u Veliku Britaniju i kupili si ove novine! A tek kada vidimo making of…

The Sunday Times – Making of Icons:

TAGOVIklasici kultno kultura mediji novine pop kultura sunday times

Komentiraj