Film i TV

Nema skrivanja!

Aside Banners

Odobreno snimanje serije Minority Report koja će se nastavljati 10 godina nakon radnje filma

Piše , Objavljeno

Minority Report je bio vrlo dobar i prilično uspješan SF, ali nekako sumnjamo da se može nastaviti u jednako kvalitetnu seriju. Nadamo se da griješimo…

minority report 3Prvo bijaše originalni scenarij. Onda su se sredinom prošlog stoljeća svjetski filmaši počeli sve više okretati adaptacijama postojećih literarnih predložaka, da bi nam novi milenij donio pravu pošast nastavaka, prednastavaka, remakeova i rebootova. I dok smo mi bili zaokupljeni pljuvanjem po sveopćoj neoriginalnosti Hollywooda i njegovih pisaca i producenata, stvarala se nova struja, koja sada već postaje itekako značajan faktor: snimanje serija po uzoru na hit filmove!

Od sumraka do zore, 12 majmuna, Constantine i Fargo samo su neki od novijih primjera, a sada bi se ovom društvu trebao pridružiti i Minority Report. Da se podsjetimo, original je snimljen 2002. godine u režiji velikog Stevena Spielberga i to po kratkoj priči Philipa K. Dicka, a glavne uloge tumače Tom Cruise (tada na vrhuncu slave) i Collin Farrell. Radnja se odvija u bliskoj budućnosti, gdje gotovo da i nema zločina, zahvaljujući “sustavu” koji omogućava predviđanje zločina i njihovo sprječavanje prije nego što se uopće dogode. Taj “sustav” zapravo čine tri osobe (“Precogs“) s određenim parapsihološkim sposobnostima (prekognicija) čije mučne vizije otkrivaju budućnost.

minority report 2

Serija bi se trebala nastaviti 10 godina nakon događanja iz filma kada je ovaj sustav već dobrano napušten. U centru je pažnje jedan od bivših “vidovnjaka” koji pokušava voditi koliko-toliko normalan život, iako ga gotovo svakodnevno muče strahovite vizije budućnosti i noćne more. Igrom slučaja upoznaje mladu detektivku, koju pak proganjanju njezine uspomene i traumatična prošlost te se ovo dvoje neobičnih društvenih izopačenika skompa i krene rješavati zločine.

minorityMinority Report je u obliku serije otkupila TV kuća Fox, a vrlo će blisko surađivati sa Spielbergovim Amblin Televisionom. Sam će tata Steven također biti uključen u projekt, ali više u funkciji savjetnika, dok će glavni producenti biti Darryl Frank i Justin Falvey. Ulogu showrunnera će, pomalo neočekivano, preuzeti scenarist Godzille, Max Borenstein, a to su ujedno i jedina imena trenutno zakačena za ovaj projekt. Tko će glumiti glavne uloge i kada bi se ova serija trebala pojaviti na malim ekranima i dalje je velika nepoznanica, ali teško da će biti prije jeseni 2015. godine. Foxu se ionako ne žuri, pogotovo jer su se malo zaletjeli sa serijom Almost Human (ukinuta nakon jedne sezone), koja je tematski i atmosferom dosta slična Minority Reportu pa ne bi bilo ugodno da im i taj projekt neslavno propadne…

TAGOVIfox minority report steven spielberg Tom Cruise tv serija

Komentiraj