Film i TV

Godzilla rastura

Aside Banners

Ogromno, zastražujuće čudovište i uništenje čovječanstva u prvom traileru za Godzillu

Piše , Objavljeno

Rebooteva i remaekova se bojimo kao narod političara, ali se tu i tamo pojavi neki tračak nade i svjetlost na kraju tunela. Godzilla je prvorazredni primjer.

godzilla

Stiže nam kralj! Ne želimo se preuranjeno veseliti i bezrazložno nabrijavati, ali izgleda da je redatelj Gareth Edwards uspio. Jep, nakon što Roland Emmerich gotovo upropastio franšizu svojom verzijom iz 1998. godine, i nakon što svaki vrhunski redatelj od Tokija do Milwaukeeja držao što dalje od popularnog gušterolikog čudovišta, sav je teret na pao na leđa čovjeka koji je do sada snimio samo jedan cjelovečernji igrani film, izvrsni niskobudžetni Monsters. Moglo je ispasti totalna katastrofa i frajer je mogao ‘izgoriti’, ali ako je suditi po prvom pravom traileru, izgleda da će nova Godzilla doslovno pokidati!

Godzilla – trailer:

OMG! OMG! OMG! Kakav Spider-Man, kakvi Transformersi, kakvi Guardians of GalaxyGodzilla is the shiaaat! Ako je suditi po ovom traileru (znamo da to nikada nije pametno, ali jednostavno si ne možemo pomoći), napokon ćemo dobiti maštoviti, atmosferični, ozbiljni i donekle realistični pogled na jedno od najpoznatijih filmskih čudovišta. Čak i priča nekako ima smisla i drži vodu, a premisa je jednaka kao i u japanskom originalu: nuklearni otpad uzrokuje mutacije na reptilima, a jedan od njih naraste do veličine od preko 100 metara i počne raditi sranja.

Tu u igru upadaju američka i japanska vlada, koje 1954. godine bacaju nuklearne bombe na idilična pacifička otočja pod krinkom testiranja, dok se u stvarnosti radi o pokušajima uništenja onoga što će 60 idućih godina mirovati, da bi se 16. svibnja napokon probudilo i počelo uništavati sve pred sobom, s posebnim interesom za američke velegradove. Bryan Cranston kao uspaničeni znanstvenik, Aaron Taylor-Johnson i Elizabeth Olsen kao mladi par usred apokalipse, scene masovnog uništenja i neviđene katastrofe, te krik mrcine od kojeg nam se već sada ledi krv u žilama… da, Godzilla će biti opako dobar film!

TAGOVIBryan Cranston čudovište film katastrofe gareth edwards Godzilla najveće filmsko čudovište sf spektakl

Komentiraj