Zabava

Aside Banners

Oklopljeni vitezovi u oktogonu su novi hit u svijetu borilačkih sportova

Piše , Objavljeno

U svijetu borilačkih sportova i mješovite borbe stalno se traže nova uzbuđenja i novi načini privlačenja gledatelja, a fajtovi vitezova su se pokazali kao jako dobar mamac!

rusiRusi se spremaju osvojiti svijet, ali ne žele to učiniti svojim moćnim naoružanjem (nikad ne reci nikad) ili izlaganjem životnoj opasnosti kako bi snimili maloumni video za YouTube, već borbama oklopljenih vitezova u klasičnom MMA oktagonu. Iza svega stoji promotor mješovitih borbi M-1 Group čiji je predsjednik Vadim Finkelchtein uvjeren kako za ovaj novi “sport” postoji itekako mnogo zanimanja gledatelja i sponzora, što znači kako se mogu zaraditi i fine pare. Na nedavno je održanom MMA turniru u Moskvi M-1 Group po prvi put u glavnom programu popraćena jedna viteška borba, a evo kako je to izgledalo.

Viteška borba – Moskva, 10. travnja 2015.:

Pravila su otprilike jednaka kao i ona u MMA, samo što borci na sebi imaju teške oklope, a u ruci drže tupe mačeve i štitove. Borba traje tri runde po tri minute, a u prvom su se meču susrela dva viteška veterana, Evgeniy Bedenko i Ivan Vasilev. Iako njihov fajt nije izgledao toliko brzo i agilno kao kod njihovih “golih” kolega, moramo priznati kako nam se čini iznimno atraktivno, brutalno i naporno, a izgleda kako se svidjelo i onima koji su ovi borbu imali prilike vidjeti u živo. M-1 Group je zato osnovao prvu međunarodnu ligu viteških borbi nazvanu M-1 Medieval koja će organizirati dvoboje na svakom ruskom MMA turniru, a isto će pokušati isfurati i u ostatku svijeta. Bome, retro je totalno u modi, a što može biti više retro od srednjeg vijeka?!

TAGOVIborba boričke vještine borilački sport M-1 MMA oklop sport srednji vijek vitezovi

Komentiraj