Zabava

Aside Banners

Osovina P2P zla: 6 najgorih sajtova

Tu su, među nama - razarači obitelji, demoralizatori male djece i sakatori radih mjesta. Točnije, web sajtovi koji su uništili svaku nadu da Bog postoji. Recimo, rapidshare...

Piše , Objavljeno

Odjel za anti-piratluk američkog kongresa i udruga za zaštitu autorskih prava (RIAA) objavili su imena šest web stranica koje smatraju apsolutnim zlom na netu i koje ugrožavaju ‘sigurnost i zaštitu obitelji’. Htjeli su reći, uzimaju im komadić teškokaloričnog financijskog kolača na kojeg su se navikli u proteklim decenijama.

Objavilo je to simpatično društvance kojem je navodno jako stalo do društvenih vrijednosti, popis šest najgorih P2P sajtova među kojima čitamo imena:The Pirate Bay, IsoHunt, RapidShare, pa onda, a to je već parodija, trojac ukrajinskog MP3fieste, luksemburškog RMX4U i kineske tražilice Baidu, kojoj Google gleda daleko u leđa.

Svjetsko zakonodavstvo trenutno uspijeva polomiti zube mnogim file-sharing servisima, no na jednog osuđenog dolazi deset novih. Unatoč tome, šef RIAA-e Mitch Bainwol izuzetno je optimističan glede vrlog novog svijeta u kojemu ćete davati svoj obol pretilim produkcijskim kućama. Čovjek se ne zauzima za ništa manje nego sigurnost i svetinju vašeg doma i kompjutora koja je, znate i sami ozbiljno ugrožena spomenutim stranicama.

‘Globalni izazov u sljedećim godinama je pobjeda u ratu za civilizirani internet koji poštuje vlasništvo, privatnost i sigurnost. Internetski kaos možda odgovara utopijskoj viziji, ali ugrožava društvene vrijednosti sigurnih i zaštićenih obitelji i poslova kao i trgovine koja proizvodi profit.’ Bainwol je, kao i svaki izuzetni retoričar, ostavio ključnu riječ za kraj.

A mi velimo:

TAGOVIp2p piratluk torrent

Komentiraj