Zabava

Reci mi tko si i reći ću ti kakav si

Aside Banners

Otkrivena imena likova iz prvog ‘Star Wars’ teasera – Kylo Ren nam je već sad pritajeni favorit!

Piše , Objavljeno

Strasti oko prvog teaser trailera za Star Wars: The Force Awakens se još uvijek nisu smirile, a J.J. Abrams i ekipa nam već daju nove mrvice za grickanje.

star wars

U svega dva tjedna od svoje premijere, kratki teaser trailer za Star Wars: The Force Awakens je sa svojih 10-ak nepovezanih kratkih kadrova uspio privući preko 60 milijuna pogleda samo na YouTubeu, a strasti oko onoga što smo mogli vidjeti u tih jedva minutu još se uvijek nisu smirile. Marketinški majstor i redatelj ovog dugoočekivanog spektakla J.J. Abrams je sada u suradnji s ekipom iz LucasFilma odlučio još malo podgrijati vatricu i to prvim službenim predstavljanjem likova koje smo mogli vidjeti u traileru, a to je učinio na vjerojatno najkulerskiji mogući način: trading kartama!

Iako ovaj koncept kod nas nije pretjerano zaživio (eventualno kroz Pokemone i Magic: The Gathering serijal), u ostatku svijeta su trading karte vrlo popularni način fanovskog kolekcionarstva, a ne treba zaboraviti niti da se njima itekako zabavno igrati (ispričavamo se svima onima koji se bave bilo kojom trading cards franšizom što smo njihovu zanimaciju nazvali “igrom”). Originalna je Star Wars trilogija tako još 1977. godine imala svoj set ovakvih karata, a vrlo je popularna kolekcija doživjela čak pet edicija s ukupno pet različitih klasifikacija, od kojih su plave i crvene bile najpopularnije (najlakše su se raspoznavale po obrubu te boji). Sada se J.J. odlučio znalački dodvoriti starijim fanovima i onima koji još uvijek sumnjaju u njegov rad pa je izbacio najavu prvih osam trading karata nove trilogije i to s likovima (i brodovima) iz nedavnog trailera, što je ujedno i prvo otkrivanje njihovih imena.

star wars 111

Za oko nam je prvi zapeo mračni Sith vitez s križarskim mačem, čije je ime Kylo Ren. Jasno je kako se radi o nekakvom negativcu, a nekako se nadamo kako bi mogao biti kombinacija Dartha Vadera i Dartha Maula. Od pozitivaca je tu tamnoputi John Boyega kao Finn u odijelu Stormtroopera, slatka Daisy Ridley kao Rey na speederu te jedan od očigledno najbitnijih X-wing pilota, Oscar Isaac kao Poe Dameron. Tu su još i karte Stormtroopera koji se spremaju za bitku, X-wing formacije nad jezerom i Millenium Falcona tijekom zanimljivog manevra, a napokon smo saznali i kakva je službena oznaka simpatičnog kotrljajućeg robotića. R2-D2 i C-3PO, upoznajte svog bratića: BB-8.

star wars 8 star wars 7 star wars 6 star wars 5 star wars 4 star wars 1 star wars 2 star wars 3

Za sada su ovo jedina otkrivenja, ali nadamo se kako će J.J. i ekipa nastaviti ovu trading cards praksu i u narednih godinu dana te kako ćemo do 15. prosinca 2015. godine, za kada je najavljena službena premijera filma imati cijelu kolekciju, uključujući i neke stare znance poput Hana Soloa, Lukea Skywalkera i Chewbacce!

TAGOVIigrače karte J. J. Abrams Jedi karte lucasfilm sf sith star wars star wars: the force awakens trading cards

Komentiraj