Film i TV

Jurassic World je totalno skrenuo

Aside Banners

Otkriveni detalji radnje Jurassic Worlda, a ako je sve točno, čeka nas stvarno luda vožnja!

Piše , Objavljeno

Više od 20 godina nakon originala, četvrti nastavak Jurassic serijala donosi sasvim nove likove i radnju od koja ima toliko ludosti da sve ne stanu u jedan članak!

jurassic worldDok ovo čitate, ekipa predvođena malo poznatim redateljem i scenaristom Colinom Trevorrowom (jedini dugometražni film mu je indie dramedija Safety Not Guaranteed) snima prve scene 150 milijuna dolara vrijednog blockbustera Jurassic World, četvrtog nastavka kultnog serijala koji je započet još 1993. godine remek-djelom Stevena Spielberga, Jurassic Park. Glavnu ulogu tumači sve traženiji Chris Pratt (glavni lik i u Guardians of the Galaxy), a uz njega će igrati Judy Greer, Vincent D’Onofrio, Jake Johnson, Bryce Dallas Howard i hrpa drugih manje i više poznatih faca.

No, ovdje se nećemo zamarati tim trivijalnostima, već prvim nepotvrđenim detaljima oko same radnje, koje je nekako iskopala ili masno platila ekipa s portala JoBlo. Ako si ne želite pokvariti užitak gledanja filma, bolje da preskočite ovaj tekst, a u protivnom se pripremite na jednu od najluđih blockbuster priča u posljednjih nekoliko godina!

Dakle, radnja se odvija u Jurassic Worldu, velikom zabavnom parku u blizini obale Floride, koji je funkcionalna verzija onoga što je John Hammond sanjao u prvom nastavku. Dakle, nakon što vas morski shuttle preveze do otoka na kojem se nalazi Jurassic World, možete krenuti u obilazak pravih, živih dinosaura klasičnom safari turom, zabavljati se na nekoj od klasičnih vožnji ili igrati s manjim dino primjercima (djeca navodno obožavaju ovu mogućnost). Zbog svega toga Jurassic World vrlo brzo postaje najpopularniji zabavni park na svijetu, a kako bi zadržali interes posjetitelja, vlasnici odlučuju krenuti u prekrojavanje onoga što je majčica priroda stvorila.

jurassic world 1

Majstori tako uspiju iskombinirati DNK T-Rexa, velociraptora, zmije i sipe, te stvore super-dinosaura koji je spreman izazvati totalni kaos. Da, ova beštija ima snagu i opakost starog Rexa, pametna je kao raptor i može otvoriti usta poput zmije, a glavna i vrlo nezgodna posebnost je sposobnost mimikrije, koju može zahvaliti naizgled bezopasnoj sipi. Naravno, ova grdosija (nije poznato je li samo jedna ili ih ima više) pobjegne svojim tvorcima i obiteljski izlet svih posjetitelja vrlo brzo pretvara u noćnu moru, ali….

jurassic world 3

… u igru ulazi lik Chrisa Pratta, koji je ni manje ni više nego dreser dinosaura, a glavni su mu ljubimci upravo T-Rexevi i velociraptori. Ne, ovo nije šala! Frajer će svoje “dobre” dinosaure nahuškate na “zločestog” mutanta, što znači da nas čeka mnoštvo dino vs. dino akcije. Istina, iako cijela premisa zvuči totalno blesavo, moglo bi biti zabavno gledati kako se 12-metarske mrcine međusobno kolju dok bijedni čovječuljak bičem ili nekakvim električnim štapom koordinira akciju ili možda čak i jaše na kakvom velociraptoru (možemo samo sanjati…). Jedno je sigurno: ovo će biti ili najgori ili najbolji film godine, a u to ćemo se uvjeriti tek 12. lipnja 2015.

TAGOVIblockbuster dinosauri Jurassic Park jurassic world steven speilberg

Komentiraj