Film i TV

Zajebi Prometheus, daj nam Aliena!

Aside Banners

Otkriveni detalji tajnog ‘Alien” projekta Neilla Blomkampa, filma kojeg svi želimo gledati!

Piše , Objavljeno

A kojega, okrutne li stvarnosti, vjerojatno nikada nećemo imati prilike vidjeti. Ipak, lijepo je vidjeti kako i neki drugi autori guraju svoje prstiće u svemir Aliena.

alienU nekom periodu tijekom posljednjih par godina južnoafrički je redatelj Neill Blomkamp (izvrsni District 9 i dosadni Elysium) intenzivno radio na svojoj viziji novog nastavka Alien sage i to u tolikoj tajnosti da do prije par dana o ovome nitko ništa nije znao! Sada, kada je postalo očigledno kako će Fox nastaviti forsirati iznimno problematičan i nedosljedan Prometheus serijal i starom liscu Ridleyju Scottu vratiti jednu od “igračaka” koje su ga proslavile, Blomkamp je putem svog Instagram računa sa svijetom odlučio podijeliti neke od svojih koncepata, a sve što možemo reći jest da i iz ovih nekoliko slika možemo zaključiti kako bismo čušpajz zvan Prometheus u tren oka zamijenili njegovim Alienom.

Nekoliko iznimno zanimljivih stvari odmah upada u oko. Prvo, Ripley (Sigourney Weaver) u odijelu Space Jockeya. Instant boner! Zatim je tu jedan krasan selfie ljutite Xenomorph kraljice koja očigledno nije zadovoljna time što ju smrdljivi ljudi ometaju u procesu rasploda ili jednostavno ima menstruaciju (znamo, seksističke fore, ali je istina!), a pošto se na par fotki vidi nešto što sliči kao unutrašnjost Weyland-Yutanijevog postrojenja sa srušenim vanzemaljskim brodom unutar jednog od hangara već možemo pretpostaviti kakva bi radnja filma bila (napokon malo bolji pogled na najbezobzirniju i najodvratniju megakompaniju u povijesti SF-a). Ipak, ono što nas je najviše zagolicalo jest pojavljivanje desetnika Hicksa (Michael Biehn) koji je nekako preživio sva sranja iz drugog dijela i vratio se luđi i ružniji nego ikada!

alien 1 alien 9 alien 8 alien 7 alien 4 alien 3 alien 2

Iz šturih je podataka o ovom tajnom projektu teško reći hoće li od ovoga u nekoj bližoj budućnosti biti nešto ili sve ostaje samo na razini koncepta, ali izgleda kako je Blomkamp Aliena samoinicijativno ponudio Foxu koji to nije prihvatio, ali nije niti odbio. Dakle, ideja se i dalje nalazi u nekakvom međuprostoru tisuća propalih vizionarskih projekata koji moraju biti na čekanju dok se ne izredaju sve bezumne blockbuster gluparije, tako da još uvijek ima nade! Ipak, ako namjeravaju raditi nešto konkretno mogli bi malo i požuriti jer lijepu Sigourney već polagano stižu godine…

TAGOVIalien koncept Neill Blomkamp Prometheus ridley scott sf weyland-yutani xenomorph

Komentiraj