Film i TV

Smrtonosniji od kuge

Aside Banners

Ova smrtonosna karta pokazuje sva filmska ubojstva opakog gada Liama Neesona

Piše , Objavljeno

Možda vam se čini da je Liam Neeson tek nedavno počeo lišavati filmske zlikovce njihova života, no ovaj je akcijski junak u tom poslu već dobrih 30-ak godina!

Liam Neeson in Non-Stop.Tko bi rekao da će uz sve te Willise, Stathame i Reevese (ne želimo čuti ni riječi protiv  Nea!) najveća akcijska zvijezda današnjice postati jedan Liam Neeson, ali eto, izgleda da živimo u takvom svijetu. Mišičave mrcine i spretni akrobati su očigledno dosadili modernoj publici pa se sve više okreće sredovječnim kulerima koji ne pokazuju mnogo emocija, ali su uvijek spremni napraviti pravu stvar, makar ih to koštalo života. Neeson je u tom pogledu definitivno najjači, a što je najbolje, uvijek barem lagano baca na negativca!

Uglavnom, tijekom svoje je dugogodišnje karijere ovaj sjevernoirski glumac riješio nešto više od 100-njak protivnika, bilo da se radilo o ljudima, životinjama ili robotima, a niti jedna od ovih duša nije napustila svijet bez stila, tako da im je to, eto, barem nekakva utjeha. Počeo je davne 1986. godine s povijesnom dramom Misija, u kojoj je koknuo dvoje nedužne nejači, da bi prvi pravi proboj doživio 1990. godine kultnim SF-om Darkman, gdje je kao naslovni superjunak na konto upisao čak osam gadova. Naravno, rekord je postigao izvrsnim Takenom, u kojem su balkanska mafija i arapski bogatunčić izgubili čak 31 svog člana, što je pak prouzrokovalo još 20 smrti u nastavku. Cijelu listu možete pogledati na ovoj genijalnoj karti, a za štrebere je tu i točan način svakog od uistinu prekrasnih Neesonovih ubojstava!

neeson

TAGOVIakcija akcijski junak film kult Liam Neeson smrt ubojstvo zvijezda

Komentiraj