Film i TV

Samo za geekove

Aside Banners

Ovaj vodič kroz Marvelov filmski svemir pokazuje što i kojim redom treba gledati za potpuno doživljaj

Piše , Objavljeno

Filmova, serija i video igara o superjunacima se nakupilo toliko da nam je poprilično teško pratiti tko tu koga kako i zašto, a ponajviše kada, pa ova infografika svakako daje neke odgovore.

marvelBaciti se u Marvelov superjunački univerzum nije nimalo lako i mnogi bi se slučajni putnici-namjernici mogli pogubiti među svim tim naslovima. Ruku na srce, vjerojatno je malo njih briga kako i gdje početi svoju odiseju po nemirnim morima raznih željeznih ljudi, kapetana i čekičara, već jednostavno upale prvi film koji im dođe pod ruku, ali ima i onih koji bi to voljeli obaviti sistematično. Ono, kronološki, kako su Bog, Marvel i Stan Lee (iako bi neki rekli kako je to sve jedan te isti entitet) zamislili. Netko je eto pronašao vremena i za to, pa je sada u svakom slučaju mnogo lakše vidjeti kojim redom gledati što.

marvelDakle, sve započinje Captain Americom tamo negdje u Drugom svjetskom ratu, a završava posljednjim filmom ovog uspješnog univerzuma, Ant-Manom. Malo bolji poznavatelji prilika u svijetu stripa će odmah primjetiti kako na listi nema serijala poput onog o Spider-Manu i X-Menima, ali razlog tome je što su na infografici samo filmovi koje je izbacio Marvel Studios i koji kao takvi djeluju u njihovom dijeljenom svemiru. Nećemo ulaziti dublje u labirint jer ćemo se naći u mreži iz koje se nećemo moći ispetljati, pa neka ostane na tome. A bome, čekaju se i nadolazeći naslovi!

TAGOVICaptain America Filmovi hulk iron man marvel strip superheroji superjunaci Thor

Komentiraj