Zabava

zajeb is life

Aside Banners

Ovi klasici pop kulture nastali su ili slučajno ili zbog nečije pogreške

Piše , Objavljeno

Legendarni Nintendov dizajner Shigeru Miyamoto oduvijek je bio bolji u video igrama nego li u jezicima, ali i dalje nas poprilično zabavlja način na koji je gorili nadjenuo naziv Donkey Kong. Zaštitno lice svojedobno vrlo uspješne franšize očigledno nije nikad bio magarac, ali Miyamoto se izgubio u prijevodu kao Bill Murray te je ustvari želio reći da je njegov glavni lik tvrdoglav. Amerikanci su naravno umrli od smijeha, ali ime se svejedno zadržalo.

Za razliku od konzistentnog Miyamota, u Marvelu su promijenili izvornu boju Hulka. Kad se tek pojavio snagator je bio siv, no ispostavilo se da su u tiskari u to vrijeme imali druge planove. Govorimo o 60-ima i printu u boji miljama daleko od današnjeg standarda pa je zbog pogreške i u budućnosti ekonomičnijeg tiskanja Hulk ubrzo pozelenio, a autori su to odigrali kao da je bio dio plana od samog početka.

Upravo sa stripovima i izgledom glavnih protagonista bilo je najviše slučajnih modifikacija koje su ostale do danas. U Dragon Ball Z mangama Super Sajani su ‘zaradili’ boju kose koju imaju i u kasnijim verzijama animiranog filma. Naime, plavu kosu u tada crno-bijelim mangama nije trebalo sjenčati, a to je bio posao kojeg su radili pomoćnici nakon crtanja pa su uštede sa skandinavskom frizurom bile značajne za studio.

Prepoznatljivu frizuru bez neke posebne ideje dobio je i Lex Luthor. On isprva nije trebao biti ćelav, ali pogreška ilustratora toliko se dopala velikom stripašu Joeu Shusteru da je odmah olakšao negativca suvišne drame i bad hair dana.

lex luthor

Lightsaber iz Ratova zvijezda originalno nije trebao proizvoditi dobro poznate zvukove, već je riječ o slučajnim tehničkim poteškoćama sa snimanja, kao što ni Doctor Who u vrijeme Toma Bakera nije trebao furati šašavi raznobojni oversized šal po uzoru Na Lennyja Kravitza već je dizajnerica širok izbor boja shvatila predoslovno. Kao da se ništa ne smije baciti. Kraj filmskog klasika ‘The Graduate’ također je zanimljiva priča. Na snimanju zadnje scene tako nije bilo redatelja pa su glumci nakon posljednje scene ostali glumiti, a nitko im se nije sjetio doviknuti ‘cut’ i sve usrati. Nekad se jednostavno poklopi.

Ako ste ikada zaigrali Minecraft sjećate se sigurno i zelenih creepera, ali vjerojatno ne znate da su nastali tako da je jedan od programera radio na dizajnu svinje, ali je poprilično sje*ao kod i dimenzije. Cijela stvar je naprosto ostala, samo je uloga lika prenamijenjena.

Hororci također često imaju potpuno random priče. Neka od zaštitnih lica, odnosno maski franšiza nastala su potpuno slučajno, iako djeluje da se radi o nečemu pomno spremanom i stiliziranom. Maska iz Vriska ustvari je pronađena na tavanu kuće u kojoj su snimali film pa su je producenti odlučili iskoristiti, a slična je priča i s Petkom trinaestim. Za vrijeme snimanja trećeg dijela Jason tako nosi hokejašku masku koju je jedan od članova ekipe na setu slučajno imao, budući da je bio veliki fan tog sporta. Isprva se činilo kao da će im maska uštedjeti puno vremena na šminkanju i pripremi, ali kasnije se toliko svidjela svima da su jednostavno svog glavnog ubojicu, uz male preinake, samo prerušili u vratara na ledu. Ah, ti hororci.

TAGOVIpogreške pop kultura