Igre

E sad su ga pretjerali!

Aside Banners

Ovo je najšokantnija, najbrutalnija i najbolesnija igra koju ćete ikada imati prilike igrati

Piše , Objavljeno

Ako ste mislili da su GTA ili Postal vrhunac nasilja koje vam igrice mogu ponuditi, čekajte da vidite što sprema ekipa iz poljskog Destructive Creationsa. Samo pazite da vam se njihova boleština ne svidi previše!

hatred 2Znate one dosadne, lažne dušebrižnike koji seru čim se u nekoj igrici pojavi par kapi krvi te za nasilje u stvarnom životu krive uglavnom FPS kulturu i klince koji su malo previše zaglibili u svjetovima nasilne virtualne stvarnosti? E pa izgleda da bi ovi fejkeri napokon mogli doći na svoje jer Hatred uistinu donosi nešto najbrutalnije i najbolesnije što osoba može odigrati te vrlo ozbiljno zalazi u sfere sociopatije i psihopatije. Koliko god nas to boljelo, moramo priznati: ova je igra jednostavno previše nasilna i toliko šokantna da se nikada ne bi smjela naći na policama trgovina. Eto, i to se dogodilo!

Hatred već neko vrijeme razvija novoosnovana poljska tvrtka Destructive Creations (inače, Poljaci su među najjačim game developerima na svijetu, ali kulturološki im je ukorijenjena strast za pretjeranim nasiljem), koja je nedavno izbacila i prvi trailer te odmah izazvala oštre kritike i reakcije gotovo svakoga tko je na bilo koji način povezan s igricama, uključujući i same kolege developere. Minuta i pol brutalnog, mračnog i bolesnog genocida uz hrpu eksplozija i očajne vriske nedužnih civila definitivno nije za svakoga pa upozoravamo kako ovaj trailer nije primjeren mlađima od 18 godina i sve one kojima masakriranje u igricama ne spada u kategoriju “moguće zabave“.

Hatred – trailer:

Lik, koji bismo mogli okarakterizirati kao mješavinu Caleba iz Blood serijala i Maxa Paynea, jedan je od onih luđaka koji će i u stvarnom životu uzeti strojnicu u ruke i krenuti rokati po nedužnim civilima (što se uglavnom događa u SAD-u, ali likovi poput Breivika dokazuju da niti Europa nije imuna) zbog ničega drugoga osim čiste mržnje prema ljudskom rodu te se pri tome nimalo ne boji činjenice da će gotovo sigurno i sam dobiti koji metak u glavu. Ne želimo biti licemjerni i sada se zgražati nad ubijanjem ljudi jer to kroz igrice u nekom obliku činimo dobar dio našega života, ali ovo jednostavno nadilazi granice dobrog ukusa i ubijanje postaje samo sebi svrha! Spičiti rafal u terorista nije kao uhvatiti nedužnu ženicu, staviti joj pištolj u usta i okinuti obarač dok ona moli za milost…

Ovih dana vidimo da mnoge igre pokušavaju biti pristojne, šarene, politički korektne te se predstavljaju kao nekakav oblik više umjetnosti, a ne samo obična zabava“, kažu momci i djevojke iz Destructive Creationsa te nastavljaju: “Mi želimo stvoriti nešto izvan svih trendova! Kažemo “da, ovo je igra o ubijanju ljudi” i jedini razlog zbog kojeg glavni lik čini te gnjusne radnje jest njegova duboko ukorijenjena mržnja.” Iskreno, nema šta!

Iako svi uglavnom priznaju kako se vidi veliki trud uložen u razvoj igre, negativni komentari i osuda uglavnom dolaze u prvi plan. GoG i Steam su se već ogradili od mogućnosti da se Hatred nađe na njihovim serverima, a isto su učinili i gotovo sve veće izdavačke kuće. Čak su se i iz Epic Gamesa, tvorca Unreal Enginea 4 koji igrica koristi i reklamira prije samog početka trailera, javno izjasnili kako na niti jedan način ne podržavaju izlazak ove igre i zahtjevaju da se iz trailera i svih drugih najava u budućnosti izbaci njihov logo. Kako i sam naslov sugerira, omraženo je najbolja riječ kojom bi se Hatred mogao opisati…

hatred 1

Neki pokušavaju iz svega ovoga izvući opravdanje u suptilnoj kritici današnjeg društva koje je kroz medije i “događaje na terenu” jednostavno ovisno o nasilju, ali stvari i tu padaju u vodu jer koliko vidimo (a kako ekipa Destructive Gamesa to i sama tvrdi) ovdje je nasilje i genocid samo sebi svrha te ne postoji neki obrazac ili sustav unutar same igre koji će osuditi i kazniti sva ta silna ubojstva. Ispikati policajca oštricom od 35 centimetara i nazvati to nekakvim društvenim komentarom jednostavno ne pali, a hoće li se što bitnije promijeniti, vidjet ćemo već u drugom kvartalu 2015. godine, kada je najavljen izlazak. Naravno, ako se nađe netko dovoljno lud da pristane izbaciti ovog monstruma na tržište!

TAGOVIfps hatred igra igrica mržnja nasilje pucačina računalna igrica ubojstvo

Komentiraj