Film i TV

Aquaman je zvijer

Aside Banners

Ovo je prva slika Jasona Momoe kao Aquamana, superjunaka koji “spava s ribicama”

Piše , Objavljeno

Ne, nije plav, blijed i vitak kako je obično prikazivan u stripovima, već je crnokosa bradata mrcina u tijelu Jasona Momoe… ovo je Aquaman kakvom se nitko nije nadao!

jasonOd kada je Zack Snyder u nadolazećem blockbusteru Batman v. Superman: Dawn of Justice za ulogu Aquamana angažirao Jasona Momou (Game of Thrones, Conan the Barbarian), ne stišavaju se reakcije fanova i opće stripovsko-filmske zajednice koja bi za tu ulogu kao zadnju opciju uzela upravo ovu mrcinu od čovjeka. Momoa je brutalac tamnije puti, crne kose i duge guste brade, s tijelom koje izgleda kao komad planine koja se upravo odlomila, dok je stripovska verzija uvijek bio vitki, plavokosi i gotovo ljigavo naočiti momak. Čemu onda ovakva odluka Snyderu, sine?!

Osim očitog izazivanja pozornosti javnosti i medija izborom totalno drugačijeg glumca od očekivanog, izgleda kako je Zack u Momoi vidio nešto što mi drugi nismo, a to je potencijal da totalno redefinira pomalo dosadni lik i od njega napravi novog Ledgera/Jokera (nadamo se samo ne s jednakim posljedicama). Može li havajski snagator opravdati očekivanja, vidjet ćemo za nešto više od godinu dana, a Snyder je odlučio malo smiriti strasti i uvjeriti sve buduće gledatelje kako je njegov izbor bio pravilan i to izbacivanjem prve fotke Jasona u kostimu Aquamana. S obzirom na ono što vidimo, ne da se strasti neće smiriti, već će hajka postati i veća!

Budimo iskreni, u cijelom tom Justice League svemiru nitko nije dosadniji od Aquamana, a idemo čak i toliko daleko da tvrdimo kako se radi o jednom od najbezveznijih superjunaka ikada! Frajer koji može plivati jako brzo, komunicirati s morskim stvorenjima i tu i tamo koristi svoje telepatske sposobnosti, a u isto vrijeme izgleda kao jako jeftina maškara, definitivno ne spada u mračni svijet koji je Snyder zamislio pa je zato za Momou bilo potrebno skrojiti posebno crno odijelo, išarati mu tijelo tetovažama i u ruke mu staviti opake osti koje bi čak i mogao iskoristiti za dobro staro probadanje. Što se tiče nas, ovaj je eksperiment zaslužio prolaznu ocjenu, a vidjet ćemo hoće li isto doživjeti i Wonder Woman, Martian Manhunter i ostatak DC ekipe

TAGOVIAquaman batman jason momoa Justice League superjunaci superman Zack Snyder

Komentiraj