Zabava

Bolje od originala

Aside Banners

Ovo su najbolji filmski posteri u kojima nikada nismo mogli uživati (do sada!)

Piše , Objavljeno

Vjerojatno ste svjesni toga da iza svakog od filmskih plakata stoji nekoliko desetaka, pa čak i stotina neprihvaćenih verzija, a Mondo je skupio svoje najbolje!

mondoTeško je očekivati da ste čuli za Mondo, ali ako ste ikada negdje vidjeli ili tražili limitirane i skupocjene edicije alternativnih postera kultnih filmova, vrlo vjerojatno se radilo o njihovim kreacijama. Iako su godinama bili negdje na marginama, jačanje hipsterluka, ljubavi prema retru i dostupnosti interneta je omogućilo Mondu da postane svojevrsni pop-kulturološki fenomen, a njihove plakate danas nećete naći za manje od 50 dolara! Postali su toliko jaki da svake godine organiziraju MondoCon, simpatičnu konferenciju i okupljanje fanova gdje predstavljaju svoje nove kreacije, na prodaju daju limitirane primjerke i održavaju zanimljive tribine.

mondo 9 mondo 8 mondo 5 mondo 2 mondo 3 mondo 4 mondo 1

Osim fantastičnih plakata, našlo se tu mjesta za još nekoliko unikatnih projekata. Mike Mitchell, jedna od legendi zanata, je tako u sklopu svog koncepta Bastards uzimao portrete dvaju Marvelovih junaka, podrapao ih na pola i potom spajao suprotne krajeve kako bi dobio nove junake, a hrpa drugih umjetnika je na licu mjesta skicirala po željama fanova ili nudila neke svoje sporedne projekte svima koji bi pokazali interes.

mondo 7 mondo 6

Eh, da Austin u saveznoj državi Texas nije na drugom kraju svijeta vjerojatno bismo i mi prisustvovali ovom unikatnom događanju, ali na sreću je tu internet. Mondo na svojoj službenoj stranici uz postere nudi i hrpu drugih zanimljivih tričarija iz svijeta filma, poput figurica, igračaka, majica, VHS kazeta i glazbe, a iako nije jeftino, nije nam žao potrošiti koju kunu tamo!

TAGOVIalternativni poster Filmovi filmski poster klasik kult mondo plakati poster

Komentiraj