Film i TV

Povratak u najluđe doba

Banner 300

P.T. Anderson nas vraća u lude 70-e prvim trailerom za vrckavu dramu ‘Inherent Vice’

Piše , Objavljeno

P.T. Anderson radi dvije vrste filmova: ozbiljne, sporovozne i slojevite drametine te osebujne dramedije smještene u poslijeratnu Ameriku. Pogodite gdje spada Inherent Vice?

inherent 2Prvo što u cijeloj ovoj priči trebamo napomenuti jest jedna ogromna hollywoodska nepravda: Paul Thomas Anderson još uvijek nema Oscara! Genijalac koji nam je donio Boogie Nights, Magnoliju, There Will Be Blood i The Mastera do sada je skupio čak pet nominacija, ali kako ga uglavnom zaboli ona stvar za velike filmske studije, ta ista stvar očigledno zaboli i one koji lobiraju za najprestižniju nagradu u filmskom svijetu. Vjerojatno mu je zato poprilično teško palo to što Inherent Vice mora snimati pod patronažom velikog Warner Bros.-a, ali tako to valjda ide kada želiš ekranizirati pretposljednji roman jednog od najvećih živućih američkih romanopisaca, Thomasa Pynchona.

Smješten u lude 70-e godine prošlog stoljeća, Inherent Vice prati smušenog privatnog detektiva Doca Sportella (Joaquin Phoenix) koji se igrom slučaja uvaljuje preko glave u probleme nakon što odluči pomoći svojoj bivšoj djevojci da spriječi otmicu njenog novog dečka-multimilijunaša. Docu definitivno neće pomoći činjenica da nema prijatelja, da nikome nije previše drag te da voli zaviriti u vrećicu s drogom, a sve ga to čini jako zanimljivim likom u jako zanimljivom svijetu. Nešto kao Andersonova verzija Straha i prijezira u Las Vegasu!

Inherent Vice – trailer:

S obzirom na sporovozni i mračni The Master, ovo su sunce, cvijeće i sva sreća svijeta za ljubitelje genijalnog Andersona, a sam pogled na glumačku postavu je dovoljan dokaz o kakvoj se faci radi. Joaquin Phoenix, Reese Whiterspoon, Josh Brolin, Owen Wilson, Benicio Del Toro i Martin Short samo su neke od slavnih zvijezda koje će pokazati svoje njuške u ovoj dramediji, a do početka prikazivanja ćemo se morati još malo strpjeti. Za sada nije poznato kada bi se Inherent Vice mogao pojaviti u našim kinima, ali moguće je već u prvom kvartalu iduće godine.

TAGOVIdrama dramedija inherent vice joaquin phoenix Paul Thomas Anderson

Komentiraj