Zabava

Aside Banners

Panov labirint – Pan’s Labyrinth

Nismo ga "gotivili� kada je napravio Blade 2, vratio je rispekt snimivši Hellboya kojeg mnogi drže najobičnijom bedastoćom, ali mi mislimo da je to odlična kulirancija za široke mase.

Piše , Objavljeno

Nismo ga “gotivili� kada je napravio Blade 2, vratio je rispekt snimivši Hellboya kojeg mnogi drže najobičnijom bedastoćom, ali mi mislimo da je to odlična kulirancija za široke mase.

Od Del Tora smo očekivali solidan film koji nas neće razočarati, ali Panov Labirint jednostavno nismo mogli predvidjeti. Ova mračna bajka za odrasle spada u red filmova koje ne smijete propustiti i svakako je jedan od najboljih naslova koji su se ove godine pojavili u programu hrvatskih kina (u ovom slučaju s ogromnim zakašnjenjem).

Priča nas odvodi u 1944. baš u vrijeme kada mlada Ofelija i njezina majka dolaze na imanje njihovog novog očuha / muža sadističkog kapetana Vidala. Ofelija je posebna djevojčica, sklona sanjarenju, a bijeg od surove stvarnosti pronalazi u razgovorima s bićem iz mašte utjelovljenim u liku bizarnog fauna koji tvrdi da je djevojčica reinkarnacija kraljice podzemlja i od nje zahtijeva obavljanje tri zadatka.

Scenografija je prekrasna i evocira genijalnu Sanjivu dolinu Tima Burtona, scenarij savršeno balansira realistični prikaza turobne stvarnosti i mračni bajkoviti svijet, a Del Toro se ovim filmom predstavio kao jedan od ozbiljnih pretendenata na mjesto redatelja nekog od nadolazećih nastavaka Harryja Pottera (po našem skromnom sudu).

Idesh! preporuka:Obavezno štivo svakog pravog filmofila, ali preporučamo da sa sobom ne vodite klince/malog brata ili sestru ili neko random dijete koje ste oteli…

Redatelj:Guillermo Del Toro
Glume:Ivana Baquero, Ariadna Gil, Doug Jones…
Trajanje:120min.
Naziv:Pan’s Labyrinth

TAGOVIfilm guillermo del toro

Komentiraj