Zabava

Aside Banners

Paranoja – Disturbia

U videotekama se pojavio Paranoja (Disturbia), film koji u sjećanje priziva Hitchcocka na jedan pubertetski način.

Piše , Objavljeno

U videotekama se pojavio Paranoja (Disturbia) koji u sjećanje priziva Hitchcocka na jedan pubertetski način što nas pretjerano ne iznenađuje ako u obzir uzmemo redateljev opus i činjenicu da se u glavnoj ulozi pojavljuje bezličnjak LeBouf

Ne volimo LeBoufa, ali ipak moramo biti objektivni i reći kako se ovdje radi o solidnom filmu čiji scenarij od velikog Hitchcocka naveliko posuđuje (počevši od same premise), a klasični triler pokušava približiti tinejdžerima na nerijetko nespretan, ali ipak prihvatljiv način.

Radnja prati mladog Kalea Brechta koji nakon smrti oca postaje problematični mali drkoš i završava u kućnom pritvoru. Dosada ga izjeda i Kale počinje pratiti susjeda za kojeg sumnja da je serijski ubojica. Tu se pojavljuje i lik “djevojke iz susjedstva� i zabava može početi.

Redatelj Caruso nije bez iskustva, iako je ono najvećim dijelom vezano za TV projekte (The Shield, Smallville, Dark Angel) i na momente uspijeva stvoriti zaista napetu situaciju, ali već debelo izlizani scenarij “Pogleda u dvorište� teško drži vodu u rukama ne posebno nadahnutih sineasta. Treba istaknuti i rijetko lošeg Morsea u ulozi “komšije� Roberta Turnera.

Idesh! preporuka:Pogledati i ne očekivati previše…

Redatelj:D.J. Caruso
Glume:Shia LeBouf, Sarah Roemer, David Morse…
Trajanje:104 minute

TAGOVIdisturbia film sarah roemer shia lebouf triler

Komentiraj