Zabava

Aside Banners

Pro Evolution Soccer 2009

Da, odigrali smo PES 2009, uživali, nervirali se, psovali, izboli čovjeka nožem u trenutku nogometnog pomračenja i na kraju vam o tome napisali izvještaj.

Piše , Objavljeno

pes2009

pes2009


U određenim krugovima novi PES čeka se kao drugi dolazak Isusa… Oke, malo smo pretjerali jer Isus masi ljudi ipak nije zanimljiv kao dobro odrađena simulacija nogometa. Ni ove godine nije bilo drugačije.
Otprilike dva mjeseca prije izlaska igre već smo počeli dobivati nervozne pozive i upite tipa «ka’će ta igra i ‘oćel uopće?». Iako to vjerojatno već jako dobro znate, novi PES je vani i ponovno je bolji od Fife. No, moramo pokazati određeni respekt ljudima iz EA jer iz godine u godinu rade carske pomake i postoji velika mogućnost da ćemo kroz nekoliko godina nervozno iščekivati novu Fifu. Za sada, Fifa 09 je ona igra koju igramo u trenucima kada čekamo novi Pro Evolution Soccer.

Službeni trailer

pes2009

pes2009

PES je i dalje igriviji, u odnosu na prethodnika donosi masu novih rješenja, a engine pokazuje znakove inovacije, ali činjenica je da se većina poboljšanja odnosi na estetiku. To ćete primijetiti već na uvodnoj špici koja je nekoliko stoljeća ispred svega što smo imali prilike vidjeti u prijašnjim dijelovima. Čak ni glazba nije toliko lejm. U redu, nije nešto što bih istog trena ubacili u mp3 player, ali ako se samo prisjetimo prošle godine, mučnina istog trena postaje neugodna stvarnost.

pes 2009

pes 2009

Jedna od ključnih inovacija je novi mod igre «Become A Legend» koji nije ništa drugo doli bezobrazna krađa ideje koja je započeta u Electronic Artsu. Konami se čak nije potrudio ni oko imena jer isti se u Fifi zove «Be A Pro». No, neovisno o krađi, riječ je o načinu igre koji smo prigrlili istog trena jer postoji određeni gušt u stvaranju igrača kojeg vodite od apsolutnog klošarluka pa sve do najboljih klubova i transfera u kojima se okreću vrtoglave cifre (u Settu ipak čuči novi Maminjo, Op. ur.).
Ne moramo vam ni govoriti da su palčevi ponovno natečeni, oči krvave, a živci tanji od izgovora «to čuvam za frenda». Upravljate samo jednim igračem što vas tjera da kreirate specifične akcije koja od vas zahtijevaju snalažljivost i odličan tajming. Sve u svemu, odličan dodatak makar nije njihov.

UEFA Trailer

pes 2009

pes 2009

Od ostalih izmjena uočili smo nešto bolji AI, gotovo neprimjetno poboljšane kontrole, neke nove licence (s tim da nedostaju neke stare), zamjetno bolju grafiku i prije svega, promjene vezane za fiziku i ponašanje lopte u različitim situacijama. Seremo, ovo posljednje nismo primijetili zato jer… što? Nismo jebeni frikovi koji se koncentriraju na takva sranja. Ono što je nama bitno jest da sve zajedno fercera, činjenica da uz igru želimo ispijati ogromne količine alkohola dok ekipno uživamo i međusobno se psujemo, da u naletu ljutnje razbijamo kontrolere i proklinjemo svakog prokletog Japanca koji je umiješao prste u ovu prokletinju ili drugim riječima, da čak i virtualni nogomet igramo kao pravi balkanci.

Idesh! preporuka:Tko ne igra PES, igra se s lutkama… Živio rođo!

TAGOVI2009 igre konami nogomet pes pes 2009 pro evolution soccer

Komentiraj