Zabava

Aside Banners

Deset serija koje nisu smjeli ukinuti (Part 1)

Uživali ste, baš je bilo najnapetije a tada su vam dušmani uskratili zadovoljštinu i prekinuli seriju koju ste željno iščekivali svake srijede u 23:15...

Piše , Objavljeno

Uživali ste, baš je bilo najnapetije a tada su vam dušmani uskratili zadovoljštinu i prekinuli seriju koju ste željno iščekivali svake srijede u 23:15…

U televizijskim kućama postoji ružna i opetovana pojava da budućnost mnogih genijalnih serijala ovisi o njihovoj profitabilnosti. Nama koji spomenute nismo gledali kroz prizmu all mighty dolara, ta se praksa činila grubim napadom na naša Ustavom zajamčena prava.

Navest ću samo neka remek djela koja su bezočni kapitalisti zauvijek dokinuli.

1. Deadwood (HBO)

Iako je službena verzija ove priče ta da serija nije ukinuta već “na holdu” do snimanja dva dugometražna filma koja će zamijeniti četvrtu sezonu, jasno je da se ovdje radi o “patki” koju će provaliti i oni najnaiviniji među nama. Milch sam nije siguran hoće li se filmovi uopće snimiti već ih samo”žarko želi” snimiti. Dakle… Obećanje ludom radovanje!

2. The Job (ABC)

Ako volite Rescue Me (Vatreni dečki), svidjela bi vam se i The Job. Čak smo i mi imali priliku pratiti Learya kao nadrkanog njujorškog murjaka koji puši, pije, tabletira se, mulja ženu i ljubavnicu. Dakle, recept je jasan i doslovno “jebe kevu”, ali činjenica je ta da ABC nije promotor mamojebačkih serija kao što je genijalni The Job. Snimljeno je samo 19 epizoda i genijalne su.

3. Carnivale (HBO)

Bradata žena, patuljak iz Twin Peaksa, pomahnitali svećenik i seljačić sa super moćima. Kao što bi narod rekao “k’o ga ne bi vol’o”. Carnivale (ili u nas Cirkus) jedna je od onih serija koje sporo krenu, ali kada se zakotrljaju, navuku vas u tolikoj mjeri da odustanete od društvenog života i u potpunosti joj se posvetite.

4. Studio 60 on the Sunset Strip (NBC)

Kako nastaje show a la Saturday Night Live? E to bi doznali da idioti iz NBC-a nisu ukinuli ovu uistinu genijalnu seriju. Duhovit i zanimljiv koncept jednostavno se nije dojmio naroda koji će Prison Break forsati još 5 sezona.

5. Futurama (FOX)

Fantastična animirana zezancija ekipe koja je osmislila Simpsone, a ujedno i omiljeni crtić svakog punokrvnog nerda. Ukinuta je zbog lošeg tajminga i intelektualno zahtjevnijeg humora, no ne može se reći da interesa nije bilo pošto se Futurama razvlačila punih 5 sezona. Nerdovi, gikovi i dvibovi svih zemalja – ujedinite se i vratite nešto što ste toliko voljeli.

Pročitaj i:Deset serija koje nisu smjeli ukinuti 1 >> Najbolje serije u 2007. godini >> Najbolje teen sapunice >> Nove TV serije >> Trava | Weeds Heroji | Heroes Izgubljeni | Lost Zovem se Earl | My Name is Earl i druge serije >>

TAGOVIabc carnivale deadwood fox futurama hbo nbc serija studio 60 the job tv

Komentiraj