Zabava

Aside Banners

Petak je. Petak 13. I vratio se Jason

Petak je. Datum 13. Godina 2009. U američkim kinima krenuo je najnoviji nastavak popularnog serijala o serijskom ubojici koji nosi hokejašku masku i puno leševa na duši.

Piše , Objavljeno

Petak 13.

Petak 13.

Marcus Nispel, čovjek koji iza sebe ima horore kao što su revival “Teksaškog masakra motornom pilom” i dva spota za Cher, prošle se godine odlučio stati iza kamere i oživjeti jedan od najvećih horor serijala svih vremena. Riječ je, naravno, o novom nastavku “Petka 13.”. Preciznije, novi “Petak” nije u samoj srži puki nastavak već više ponovno kreiranje serijala s pričom koja se temelji na nekim elementima prva četiri dijela. Da vam bude jednostavnije, nešto slično kao Batman u rukama Chrisa Nolana, samo bez kvalitete.

Petak 13.

Petak 13.

Petak 13.

Za scenarij su se pobrinuli Damian Shannon i Mark Swift što i nije neka preporuka jer riječ je o dvojcu koji je stajao iza kriminalno lošeg “Freddy vs. Jason”. Radnja ovog puta prati Claya Millera koji u Crystal Lake dolazi s ciljem da pronađe nestalu sestru i nailazi na Jasona Vorheesa. Dakle, ništa specijalno ali sasvim dovoljno za slasher horor. Posebna se pažnja ovaj put pridala kreiranju maske jer novi Jason, za razliku od onih prijašnjih, fura grbu što nam je bilo posebno simpatično, a Derek Mears koji u ovom filmu glumi Jasona svakog je dana proveo po 3 i pol sata na stolici ne bi li mu šminkeri nabacili iznimno detaljnu masku.

Pogledajte Behind The Trailer u kojem nam čudnovata Grace Randolph objašnjava priču iza Jasona…

Dakle, novi “Friday the 13th” je u kinima, bit će krvi i mrtvih napaljenih tinejdžera, kritike su katastrofalne, ali to nije ništa novo ili presudno u svijetu slashera.

TAGOVIfilm friday the 13th horror jason petak 13

Komentiraj