Film i TV

Kaj se ovdje događa?!

Aside Banners

Petar Pan i Kapetan Kuka kao najbolji frendići u novom, totalno bizarnom spektaklu ‘Pan’

Piše , Objavljeno

Priča o Petru Panu i njegovim dogodovštinama u Nigdjezemskoj ekranizirana je već 10-ak puta, ali nitko s njom nije napravio ništa slično kao Joe Wright!

panŠto se tiče Petra Pana, nesumnjivo najvećeg djela u književnoj ostavštini J. M. Barrieja, valja izdvojiti dvije filmske ekranizacije koje su obilježile više od stotinu godina života “vječnog dječaka”: Disneyev animirani klasik iz 1953. godine te Hook, igranu verziju Stevena Spielberga iz 1991. godine uvelike fokusiranu na lik i djelo naslovnog negativca. Iako su oba komada bila vrlo dobra i zabavna djela te se inače žalimo kada se neka tema ili književno djelo reciklira po nekoliko desetaka puta, u ovom slučaju je modernizirana varijanta itekako poželjna, a usudimo se reći čak i potrebna!

Ono što nadolazeći film nazvan Pan čini posebnim jest prije svega priča koja podosta skreće od onoga na što smo navikli. Petar (Levi Miller) je maleni buntovni londonski siročić kojeg jedne večeri s hrpom drugih “izgubljenih dječaka” svojim magičnim letećim brodom otme strašni kapetan Crnobradi (Hugh Jackman) te ga odvede u fantastičnu Nigdjezemsku. Klinac tamo doživljava hrpu ludih i opasnih dogodovština, a ubrzo saznaje kako mu je prava sudbina postati veliki junak i poraziti zlog gusara u čemu će mu pomoći nitko drugi nego Hook (Garrett Hedlund), hrabri mladić kojem je nepredvidljiva sudbina namijenila da postane ozloglašeni Kapetan Kuka!

Pan – trailer:

Nažalost, izlazak prvog trailera za Pana poklopio se s onim Jurassic Worlda, a pošto je potonji na sebe privukao svu pažnju, ovaj je ostao u popriličnoj sjeni. Ipak, jasno je kako se radi o spektakularnom i maštovitom filmu koji bi vrlo lako mogao postati ultimativna ekranizacija priče o Petru Panu i polučiti još pokoji nastavak (na kraju krajeva, ovdje se i radi o svojevrsnoj origin priči). Režiju potpisuje Joe Wright koji nas je prije par godina oduševio Hannom, a tijekom karijere se već ispraksao u prenošenju svjetskih klasika na veliko platno (Ponos i predrasude, Ana Karenjina). Scenarij je napisao totalni anonimus Jason Fuchs, a neke od sporednih uloga igraju i Rooney Mara, Amanda Seyfried i Cara Delevingne. Izlazak je najavljen za 17. srpnja 2015. godine, a mi mu držimo fige da ispuni sva naša očekivanja!

TAGOVIbizarno ekranizacija fantasy Fantazija joe wright kapetan kuka neobično petar pan

Komentiraj