Zabava

Aside Banners

Pete Rock – NY’s Finest

Kao što i sam naziv njegovog albuma kaže, Pete Rock je uistinu jedan od najboljih njujorških producenata, no što se krije iza šarenog omota?

Piše , Objavljeno

Svatko tko je rap počeo slušati prije pojave Eminema vjerojatno će znati da je ime Pete Rock sinonim za kvalitetnu produkciju koja je svojevremeno suvereno vladala mainstreamom. No, kako se stvari mijenjaju i scenu preuzimaju neki novi klinci, Pete Rock nepravedno gurnut u drugi plan, a ironično je da su baš neki od tih novih klinaca jako puno preuzeli upravo od njega. No, tako je to u hip-hopu, žanru u kojem se pjesma iz 2001. smatra “starom školom”.

U nedostatku najavnog singla , pogledajte kako to radi Pete Rock

Pete Rock

Pete Rock

Novi album Petea Rocka ne može se pohvaliti nekim većim hitovima i ne djeluje kao rezultat industrijskog napumpavanja što je s jedne strane odlično i ispunjava nas pozitivnim osjećajima, ali s druge strane, poprilično je jasno da ovaj album neće dostići neke daleko razvikanije idiotarije kao što su albumi “Soulja Boya” ili njemu sličnih. Naravno, to ne govori apsolutno ništa o kvaliteti ovog albuma, ali govori jako mnogo o poziciji koju će zauzeti.

Kao što smo i pretpostavili, ovaj stari pas odbija naučiti nove trikove i udara instrumentalima koje smo i očekivali. Lista gostiju ovaj puta nešto je slabija (u pogledu trenutne popularnosti gostiju) i jednim dijelom uključuje staru gardu MC-eva, dok se u drugom koncentrira na neke novije, široj javnosti manje poznate likove. I sve je to na mjestu, riječ je o uistinu solidnim stvarima koje ćemo s užitkom poslušati i nakon nekoliko preslušavanja. Dakako, ovdje ne pričamo o “udarničkom” albumu koji će nas baciti na dupe, ali imamo osjećaj kako to nije bila ni njegova namjera. Album jednostavno stabilno egzistira u vlastitom mikrokozmosu.

Idesh! preporuka:Obavezno poslušati.

TAGOVIalbum hip hop pete rock rap

Komentiraj