Zabava

Imamo novog Doktora!

Aside Banners

Peter Capaldi je novi Gospodar vremena u seriji Doctor Who

Piše , Objavljeno

Doctor Who, kultna britanska serija, koja se emitira već punih 50 godina, dobila je, na opće zadovoljstvo svih fanova, svojeg novog Gospodara vremena, Petera Capaldija.

peter capaldi doctor who

Seriju Doctor Who ili obožavate ili se nikada niste zamarali s praćenjem njezinih bezbrojnih nastavaka, neobične i kompleksne priče i pomalo campy likova i negativaca. Potonje neće nimalo zanimati vijesti o novom Doktoru, visokointeligentnom vanzemaljskom entitetu s nevjerojatnim sposobnostima, koji se bori protiv zla putujući kroz vrijeme i prostor u svojem brodu TARDIS, no pravi fanovi, poznati kao whovians, s nestrpljenjem su čekali tu veeeeliku vijest.

I mora se reći da nisu ostali razočarani! Peter Capaldi je većini bio favorit, kako zbog svojih glumačkih sposobnosti, tako i zbog sličnosti s prijašnjih 11 Doktora, a i on sam je izrazio vrlo veliku želju za igranjem te prestižne uloge. BBC je prijašnjih mjeseci potpaljivao vatru raznim zanimljivim najavama, poput prvog crnog Doktora i prve Doktorice, ali na kraju su se odlučili za siguran izbor.

peter capaldi doctor who

Inače, Capaldi je glumac s pedigreom, koji je u svojoj karijeri odigrao više od 40 uloga u filmovima i TV serijama (zanimljivo, u recentnom World War Z glumio je W.H.O. doktora), a u svojoj se karijeri okitio i prestižnom nagradom Oscar, i to u kategoriji kratkog filma. Radi se o naslovu Franz Kafka’s It’s a Wonderful Life iz 1995. godine, kojega je Capaldi napisao i režirao.

Franz Kafka’s It’s a Wonderful Life film:

Od ostalih zanimljivosti iz života ovoga akademski obrazovanog Škota, valja napomenuti i da je kao pjevač nastupao u punk bendu Dreamboys s još jednom danas slavnom njuškom, late late night voditeljem Craigom Fergusonom, te da se preko društvenih mreža već pohvalio komentarom kako je počeo s klasičnim ‘ispred ogledala’ pripremama za svoju najnoviju ulogu.

peter capaldi doctor who

Jedna od rijetkih fotki navodno solidnih Dreamboysa

Još uvijek se ne zna kada će započeti snimanje nove sezone, ali mi već sada možemo zaželjeti novom Doktoru sreću u borbi protiv Daleksa, Cybermena i ostalog svemirskog smeća!

TAGOVIbbc Doctor Who klasik kult peter capaldi serija sf

Komentiraj