Zabava

Peter, oprošteno ti je!

Aside Banners

Peter Jackson je napokon objasnio zašto je trilogija ‘Hobit’ toliko loša

Piše , Objavljeno

Iako je sve to izgledalo poprilično lijepo i bilo relativno zabavno za gledati, moramo priznati kako je Hobit trilogija bila tek malo bolja od totalnog smeća. Njezin redatelj otkriva i zašto!

jacksonBilo da se radi o njegovim ranijim filmovima (Bad Taste, Dead Alive, The Frighteners), bilo da je riječ o trilogiji Gospodar prstenova, Peter Jackson je dokazao da je veliki redatelj koji zna što radi i kojem bilo koji studio na svijetu može povjeriti posao i znati kako će ga on obaviti gotovo savršeno. Pa što se onda dovraga dogodilo s trilogijom Hobit, Jacksonovim povratkom u svijet Međuzemlje koji je očekivano zaradio brdo para, ali i izazvao uglavnom negativne reakcije kritike i fanova? Sam je Peter Jackson, uz malu pomoć ekipe koja je radila na ova tri filma, napokon objasnio u čemu je bio problem i zašto Hobit ne treba stavljati niti u istu rečenicu s Gospodarom prstenova, a sve je to fino snimljeno i stavljeno kao Behind the Scenes segment novog Blu-ray izdanja posljednjeg i vjerojatno najgoreg dijela, The Hobbit: The Battle of the Five Armies.

The Hobbit – Behind the Scenes:

Iako je ovo samo maleni djelić onoga što je u Behind the Scenes materijalima, dovoljno govori o problematici s kojom se Jackson susreo, a ona je bila uzrokovana uglavnom nedostatkom vremena za pripremu. Kako je filmove prvotno trebao režirati Guillermo del Toro koji je od toga odustao kada su već debelo zarovali u pretprodukciju, studio je na brzinu angažirao Jacksona koji nije imao toliko vremena isfurati svoju viziju, pa je jednostavno morao improvizirati i raditi bez ikakvih storyboardova i sa scenarijem koji mu zapravo nikada nije u potpunosti legao.

hobit

Upravo je to bio glavni razlog zašto su se dva nastavka odjednom pretvorila u trilogiju: ne zato jer je studio želio zaraditi više para (iako, sigurno su za to navijali), već zato jer Jackson nije imao jasnu viziju kako izvesti drugu polovicu filma The Hobbit: The Battle of the Five Armies te mu je trebalo nekoliko mjeseci da to realizira, što dakako ne bi bilo moguće s obzirom da studio nije želio odgađati premijeru. Zapravo, s obzirom na sve, pravo je čudo da su Jackson i ekipa uspjeli složiti iole gledljiv film, jer raditi tri spektakla u ovakvim uvjetima je apsolutno pakleno (Jackson je spavao svega par sati dnevno i ozbiljno se razbolio zbog nakupljenog stresa). Eto, ako ikada odlučimo biti toliki mazohisti i ponovno pogledati trilogiju Hobit, ostaviti ćemo im malo kredita jer su cure i momci svojim radom to i zaslužili!

TAGOVIbehind the scenes gospodar prstenova Hobbit hobit Lord of the Rings peter jackson trilogija

Komentiraj