Zabava

Aside Banners

Pineapple Express

Ako volite filmove o travi ovo bi mogla biti prava stvar za vas. Ako ne, počnite pušiti, jer Pineapple Express ne gleda se na suho.

Piše , Objavljeno

Pineapple Express

Pineapple Express

Nije da promoviramo konzumiranje marihuane (nije ni da smo protiv), ali za većinu «stonerskih» filmova treba vam “poticaj” jer u suprotnom mogli bi se naći u neobranoj indijskoj konoplji (ah, te domišljate igre riječima).
Još od filmova Cheecha i Chonga, preko odličnih “Half-Baked“, “Friday” i “Harolda & Kumara“, pa sve do loših u koje svrstavamo katastrofalne nastavke “Fridaya“, filmovi za napušenu žgadiju (o kojima ćemo uskoro i pisati) zauzimali su posebno mjesto u sedmoj umjetnosti. “Pineapple Express” bez problema se ubacio u tu priču i u njoj funkcionira sasvim pristojno.

Pineapple Express trailer

Doduše, za razliku od nekih drugih filmova za napušene, ovaj, nažalost, funkcionira daleko slabije ako… jel’… niste napljugani.

Pineapple Express

Pineapple Express

Nitko zaista nije očekivao nešto spektakularno od priče o uručitelju sudskih poziva i njegovom dileru koje proganja neki drugi diler, ali stvari su ponekad ipak malo ispod prosjeka. Rogen i Goldberg, ruku na srce, nisu intelektualne velesile koje su zaslužne za dijaloge bremenite britkim humorom, a i sam se Apatow ponosi time što stoji iz nekih istinski retardiranih naslova, ali upravo zbog nepostojanja kriterija očekivali smo više. Ne zaboravite, kada mi kažemo da je nešto retardirano, a pišemo o tome, znajte da je to retardiranost koja nam sjeda.

Pineapple Express

Pineapple Express

No, iako su nam određeni dijelovi filma sasvim pristojan komad komedije (primjerice, završni dijalog glavnih protagonista u nekom restoranu zaista je fantastičan), to nikako ne znači da je riječ o materijalu koji ima kultni potencijal jer «Pineapple» nije “taj” materijal. Riječ je o sasvim pristojnoj akcijskoj komediji koja će vam ponekad izmamiti smiješak (ako ste u kino došli bez THC-a u organizmu) ili daleko boljem filmu ako ste u kino došli krvavih očiju i s nenadjebivom željom za čipsom, čokoladom i kokicama.

Idesh! preporuka:Napušiti se ko zvijer i pogledati film jer trava je u ovom slučaju nešto kao 3D naočale za filmove u «tri de».

Redatelj:David Gordon Green
Uloge:Seth Rogen, James Franco, Gary Cole, Rosie Perez
Trajanje:111 minuta

Nasumična trivija:

– riječ «fuck» u ovom je filmu izrečna 180 puta
– u sceni u kojoj Franco glavom udara u drvo, James Franco se toliko uživio da je doslovno udario glavom i tako zaradio tri šava
– Seth Rogen se isprva trebao naći u ulozi dilera, ali shvatio je da je Franco daleko bolji za tu ulogu
– autor ovog teksta organski ne može smisliti Rosie Perez i iskreno želi da se ona ne pojavljuje u filmovima… Uopće!

TAGOVIDavid Gordon Green film Gary Cole James Franco komedija Pineapple Express Rosie Perez seth rogen

Komentiraj