Zabava

Cenzurirani Simsi!

Aside Banners

Piratska cenzura: Sve koji instaliraju neoriginalnu verziju Simsa 4 čeka “simpatično” iznenađenje

Piše , Objavljeno

Veliki su distributeri igara shvatili da nema smisla trošiti pare na razne zaštite koje će pirati ionako razbiti u roku od 24 sata pa su se neki od njih krenuli šaliti s “kriminalcima”.

sims 41Koliko god neki pokušavali stati na kraj piratstvu, ono jednostavno ne želi umrijeti, barem kada je riječ o PC igrama. S jedne strane, zbog toga moramo strepiti hoće li genijalne nove igre poput GTA V uopće doći na našu kanticu, dok nam je s druge sve manje-više džaba! Veliki su distributeri igara zato velike pare trošili u razvoj zaštite protiv ilegalnog kopiranja i dijeljenja svojih proizvoda, ali mjeseci rada i milijuni dolara najčešće bi otišli u vjetar već u prva 24 sata nakon objave igre pa se jednostavno morala pronaći alternativa.

Neki su krenuli seliti igre na “virtualne online diskove“, što je pokazalo polovične uspjehe, dok su drugi odlučili krenuti sporednim ulicama i malo se našaliti s piratima. Upravo je to učinio EA sa Simsima 4, novom igrom iz proslavljenog i iznimno profitabilnog serijala, koja se ovih dana napokon našla na policama dućana i “dućana“. Oni koji su ovu simulaciju pravog života kupili na legalan način moći će ponovno voditi svog virtualnog čovječuljka (ili čovječuljke) i činiti njegov život paklom ili rajem na Zemlji, dok su pirati naletjeli na jedan vrlo neobičan problem.

glitch 1

Naime, u piratskim je verzijama grafika cijelo vrijeme pikselizirana, što je svojstveno za igre stare 20-30 godina, dok neki ovakav prikaz poistovjećuju s općom cenzurom (inače su u Simsima pikselizirani samo “prosti” dijelovi, poput međunožja vaših Simsa dok su goli). U početku su svi mislili da se radi o nekakvom neobičnom glitchu koji se događa samo njima, ali sada je postalo jasno kako je riječ o vrlo humorističnom načinu zajebancije s piratima. Naravno da nitko nije vjerovao da će ovako nešto zaživjeti pa su se tako već našli razni fixevi za ovaj problem, ali pošto rijetko imamo priliku to reći, najbolje je da ju sada iskoristimo: svaka čast, EA!

Sims 4 – piratski glitch:

No, u cijeloj ovoj priči postoji još jedna strana, a to je sve prisutnija nostalgija za starim igrama te nastojanja nekih indie dizajnera da namjerno rade pikselizirane igre. Kako je igraća publika prilično zagrijana za ovakve proizvode, možda bi se iz svega ovoga mogla razviti nekakva Sims supkultura koja baš brije na takvu vrstu vizuala i ne želi moderni, ispolirani 3D prikaz. Ne bi nas začudilo da je to zapravo cijelo vrijeme i bio plan EA-a…

TAGOVIcenzura ea ilegalno pirati piratstvo sims 4 zaštita

Komentiraj