Zabava

Aside Banners

Plants vs. Zombies

Biljke i zombiji? Čini vam se kao neko spaljeno sranje? U pravu ste, ali riječ je o spaljenom naslovu koji nam je baš fino sjeo.

Piše , Objavljeno

Pop Cap games tim je dizajnera igara koji iza sebe možda nema nevjerojatne naslove koji će vaše grafičke kartice dovesti na rub usijanja, ali koncentrirani su na ono najvažnije a to je nenadjebiva igrivost na kakvu nismo naišli još od vremena komodoraca i Super Maria.
Pop Cap iza sebe ima odličnu «Zumu» za koju morate znati jer riječ je o jednoj od najzaraznijih igara poznatih čovjeku, a tu su i nagrađivane Peggle, Bejeweled, Feeding Frenzy i Bookworm.

plants vs zombies

plants vs zombies

E sad, isti ti ljudi na tržište su izbacili «Plants vs. Zombies», igru u kojoj su zabava i strategija gotovo savršeno kombinirane i još je jednom dokazano da za kvalitetnu igru nije potrebna opaka grafika i barem dva instalacijska DVD-a. U nešto manje od 100MB-a nalazi se fantastična razbibriga u kojoj će podjednako uživati i klinci i odrasli.

Plants vs. Zombies

Ideja je jednostavna:na travnjaku raspoređujete (sadite) biljke različitih «napada» (nešto kao Pokemoni, a i dolaze u različitim kartama) dok preko ograde preskaču zombiji podjednako raznolikih napada i ako prođu posljednju liniju obrane za vas je svršeno. Ništa jednostavnije, a opet toliko zabavno i grafički simpatično, ali prije svega hardverski nimalo zahtjevno.

što se primjedbi tiče one se odnose na samo jednu jedinu stvar, a to su zaključili apsolutno svi koji su igru odigrali. Naime, dosta ćete se načekati prije nego započne zahtjevniji dio igre pa je replay value pomalo narušen dugim periodom prilagodbe, ali i to je donekle riješeno kratkim igrama koje otvarate nakon što odigrate glavni dio. Sve u svemu, dobro je.

plants vs. zombies

plants vs. zombies

Dakle, ako tražite totalno jednostavnu i zabavnu igru koja bi mogla zamijeniti Minesweepera ili onaj fliper kojeg igrate samo u najvećem očaju, vrijeme je da provjerite ovaj naslov. Iako ovo ne govorimo često, bilo bi kul podržati nezavisne proizvođače i kupiti igru direktno s njihove stranice.

Oke, sad kad smo odradili svoju građansku i moralnu dužnost i uputili vas na sajt, reći ćemo samo ovo… Fet čens! Bit će ‘ladan dan u paklu prije nego Hrvat plati igru koju može ukrasti.

Idesh! preporuka: Ovo ostaje na desktopu. Živjeli mali proizvođači!

TAGOVIigre plants vs zombies pop cap games

Komentiraj