Film i TV

Aside Banners

Najbolje i najgore od plesnih filmova, i ne mislimo na Dirty Dancing i Grease

Piše , Objavljeno

Na sam spomen plesnih filmova i “umjetničkih” uprizorenja brejkdens vratolomija vam se javlja gag reflex? Predstavljamo dobro i loše iz svijeta plesnog filma.

Plesni filmoviU početku su bili Beat Street i Flashdance koji su i danas zabavni – kako zbog slatke naivnosti tako i zbog kompetentnih plesača.  Ali sada se traže ljepotice i ljepotani koji uče plesati, ali proces učenja očito nikad nije gotov do samog snimanja jer glumci redovito izgledaju ukočenije od lica Stevena “Repića” Segala.

Predstavljamo pet filmova upitne kvalitete koji su namlatili ogromne pare i tri koja po zaradi nisu ni blizu, ali kvalitetom su svjetlosnim godinama ispred.

Dance Flick

Dance FlickBraća Wayans su u prošlosti znala “ubosti” koji hit, a Ne budi zao dok ispijaš džus u predgrađu je još uvijek jedna od najcitiranijih i najgledanijih komedija hip-hop generacije. Starija braća Keenen i Damon su započeli hvaljenu sketch-comedy seriju In Living Color gdje su se dokazali dotad nepoznati Jim Carrey i Jamie Foxx, a mlađa su postala popularna zahvaljujući već spomenutom Ne budi zao… te nizu globalno poznatih Mrak filmova. Čini se da se njihov mojo vezan za parodiju istrošio – sve poznatije plesne filmove su strpali u jedan i promašili big time. Dance Flick mu je ime, Rotten Tomatoes ga je nagradio s čak 18%, a mi smo ga prekinuli u prvih pola sata.

StreetDance 2

Bolji od prethodnika, s puno više plesača koji znaju što rade. Uvršteni su svi profesionalni plesači koji nešto znače, ali glavna muška uloga je nezaboravna. Dodijeljena je Falku Hentschelu kojem su neki novinari nakon uloge u Knight and Day nadjenuli nadimak “novi Matt Damon“. Dok ne promijeni ime u nešto pitkije od Falk Henčel , nećemo ga shvaćati ozbiljno.

Battle Bboy

Apsolutni kralj ove kategorije. Vjerojatno neće zaraditi masne pare, ali će stvoriti kult sljedbenika. Mišung znanstvene fantastike i plesa, Blade Runnera i Flashdancea Battle Bboy nam donosi neviđeno. Breakdance pokreti služe za mlaćenje protivnika. Eddy iz Tekkena je jedina osoba koja se može izvući s tim. U početku smo mislili da je dobra za*ebancija, ali ovi dečki misle ozbiljno.

Kickin It Old Skool

Jamie Kennedy, indijanskog imena Lik Kojeg Nitko Ne Voli, je ostvario ulogu karijere u filmu o brejkeru koji padne u komu, probudi se 20 godina poslije i pokušava sa svojom ekipom osvojiti brejk natjecanje. Kako molim?

Step Up 4

Step Up 4Financijski najuspješnija plesna franšiza je stvorila neviđeni hajp oko plesnih filmova, ali svakim novim nastavkom nas uranjaju u sve dublju agoniju. Da ne spominjemo da djevojka/DJ superprecizno skreča na ipadima!!! Preskočite film, pogledajte jedinu scenu koja valja i mirna Bosna.

Dobri filmovi – youtube ih voli pa su u cijelosti online

The Freshest Kids

Dokumentarni film koji je pomaknuo granice, bez ikakve patetike je jasno ispričao povijest bboyinga od početka osamdesetih do danas. Svi koji žele upoznati ovaj segment hip-hop kulture moraju provjeriti ovaj “dragulj”.

http://www.youtube.com/watch?v=lzCBrL24Xl0

Planet Bboy

Planet BboyDokumentarac iz 2007. prati najveće natjecanje u breakdanceu – Battle of the Year. Gledamo timove iz cijelog svijeta te njihove žrtve kako bi postali bolji plesači. Redatelj dokumentarca radi na filmu Battle of the Year gdje trenera tumači naš najdraži Lostovac, cinični Sawyer (Josh Holloway), svi relevantni brejkeri su u filmu, a u američkom timu je i Chris Brown – za slučaj ako budu morali odmjeriti snage s nekom ženskom ekipom.

Beat Street

Beat StreetAutor ovog teksta je jednog nedjeljnog poslijepodneva sredinom devedesetih na drugom programu HRT-a uhvatio ovaj film i ostao zaljubljen u ples. Naivna gluma, odlična glazba i plesna bitka u podzemnoj – recept za klasik.

http://www.youtube.com/watch?v=xFDSmUi-TBA

TAGOVIfilm najbolji filmovi ples plesni filmovi

Komentiraj