Zabava

Neće proći...

Aside Banners

Pljuvanje zagarantirano: Billboard objavio sramotnu listu najboljih repera svih vremena

Piše , Objavljeno

Znamo kako su razne liste stvar osobnog odabira i ponekad čitatelju nerazumljivih, ali itekako jasnih kriterija, ali ovo što je Billboard napravio stvarno nema nikakvog smisla.

rapKao dugogodišnji slagač lista svih vrsta i oblika, mogu reći kako se radi o uistinu nezahvalnom poslu koji rijetko kada nailazi na razumijevanje čitatelja te je uglavnom povod za vrijeđanje i šokirana pitanja u nevjerici oko toga zašto taj i to nisu našli svoj mjesto na njoj. Na kraju se uglavnom ipak radi o subjektivnosti autora i njegovim preferencama te je to teško shvatiti nekome tko ima različita viđenja ili svoje favorite, ali nekada su te liste toliko loše i nebulozne da se čovjek mora pitati tko je tu lud?!

Tako je nešto složio Billboard sa svojom novom listom najboljih repera svih vremena. Časopis koji s ovom vrstom glazbe ima veze otprilike kao klasični Facebook korisnik s realnom geopolitičkom analitikom stanja u svijetu tako je bacio svojih deset najvećih, pritom bez imalo srama ignorirajući likove poput 2Paca, Ice Cubea, Snoopa ili Missy Elliot, a uvrštavajući klaunove poput Lil Wayne… Wadafak? Karikatura kojoj se stil repanja može opisati kao slaboumni gremlin koji baca dvojku na WC-u napravljenom od autotune mašine je na desetom mjestu?! O ne… ne, ne i NE!

lil

Na devetom je mjestu Kendrick Lamar s čime nemamo previše problema, kao niti s Ghosface Killahom, iako je s potonjim slučaj o osobnom lajku te bi ga komotno mogao zamijeniti bilo tko iz Wu-Tang Clana. Sedma je Lauryn Hill, a šesti Andre 3000, lik kojeg volimo, ali teško bismo ga svrstali na nekakve top liste najboljih, a kamoli tako visoko. Nas i Rakim, dva nedvojbeno velika umjetnika zauzimaju peto i četvrto mjesto te bi realno mogli ići i za mjesto ili dva više te izgurati Eminema koji je treći. Svakako su svjetlosnim godinama ispred jednog Jay Z-a na drugom mjestu, koji je sigurno platio svoj upad na listu jer ne vidimo drugi način kako se ova travestija mogla dogoditi. Prvu poziciju po skromnom mišljenju ovog autora, ali i većine drugih koji komentiraju, nezasluženo drži Notorious B.I.G., legenda čija samo dva albuma jednostavno nisu dovoljna da bi pozicija najboljeg svih vremena bila u džepu. Sorry Biggie, ali mi držimo 2Pacovu stranu! Jesmo li u krivu?

TAGOVI2pac billboard eminem hip hop lista Notorious B.I.G. rap reper

Komentiraj