Film i TV

Aside Banners

Počeli pregovori oko nove sezone ‘Dosjea X’ koja bi trebala biti daleko bolja od posljednje

Dugo smo čekali povratak Dosjea X na male ekrane i kada se početkom godine dogodio... ništa! Sada Chris Carter i Fox imaju priliku da nam se iskupe.

Piše , Objavljeno

Mnogima od nas koji smo odrastali uz Dosjee X je ta serija maltene svetinja, pa je sasvim očekivano kako je njezin povratak na male ekrane bio jedan od najbitnijih televizijskih događaja godine. Deseta sezona se u skraćenom formatu od šest epizoda počela prikazivati u siječnju nakon 14-godišnje stanke, a svi smo strepili pred neumoljivim posljedicama vremena koje je prošlo. I na žalost, ostali smo razočarani viđenim. Zapravo, bolje je reći kako nas je razljutilo sranje koje su nam Chris Carter i ekipa pokušali gurnuti u grlo.

Jedna jako dobra, dvije solidne i tri totalno promašene i praktički negledljive epizode nisu nešto čemu smo se nadali, a izgledalo je i kao da su David Duchovny i Gillian Anderson totalno van svojih uloga. Sve je to razljutilo fanove koji su se osjetili prevarenima, ali gledanost je ipak bila poprilično velika tako da se odmah počelo nabacivati najavama o idućoj, potencijalno dužoj sezoni. Do sada su sve to bile samo glasine, ali nedavno su iz Foxa potvrdili kako su njihove glavešine u ozbiljnim pregovorima s Chrisom, Davidom i Gillian oko njihovog daljnjeg angažmana te bi se, ukoliko usuglase uvjete i termine, vrlo brzo moglo krenuti s radom na toj 11. sezoni!

x-files 1

Naravno, ako se to i dogodi, trebati će nekako anulirati sve ono loše što nam je posljednja sezona donijela, a sanacija nanesene štete je već započela. Direktorica Fox-a Dana Walden je tako na nedavnoj konferenciji rekla sljedeće: “Serija nije bila na televiziji vrlo dugo i predstavljena je velikom broju novih gledatelja. Tvorci serije su imali taj izazov da ispune rupe u mitologiji i objasne gdje se likovi nalaze u tom trenutku svojih života te kako su tamo došli. Mislim da nastavak serija neće imati tu obvezu objašnjavanja.“, opravdavajući time katastrofalan scenarij argumentom kako se radilo o pokušaju scenarista da približe svijet Dosjea X široj publici. Sada eto tog tereta ne bi trebalo biti, pa ćemo vidjeti ima li u ovoj priči još imalo mesa?!

TAGOVIchris carter David Duchovny dosjei X fox Gillian Anderson serija x-files

Komentiraj