Film i TV

Ima i ovo svoje čari

Aside Banners

Pogledajte fanovsku animaciju koja pokazuje kako su Transformersi mogli izgledati

Piše , Objavljeno

Novi nastavak Transformersa ovih dana rastura po svjetskim kino dvoranama, ali veliki dio publike i dalje opasno hejta serijal Michaela Bayja. Možda bi im ovako nešto više pasalo?

toys

Iako su prva tri nastavka Transformers serijala omraženog Michaela Baya zaradila ukupno preko 3 milijarde dolara samo na kino ulaznicama, i dalje postoji vrlo veliki broj obožavatelja ovih popularnih igračaka i animirane serije, koji jednostavno ne mogu smisliti što se radi od njihove omiljene zabave. Istina, Bayeve ekranizacije (a pogotovo Transformers 4) imaju itekako mnogo mana, ali budimo realni: kako bi točno trebao izgledati SF akcijski spektakl o vanzemaljskim robotima koji se pretvaraju u automobile i razna druga vozila?

Odgovor na to pitanje daje malezijski animator Harris Loureiro, koji je složio vrlo zanimljiv i zabavan stop-motion filmić, te odmah privukao pažnju svih onih koji žele vjerniji pristup svom omiljenom serijalu. Vidi se da je on, za razliku od Michaela Baya, svoj vizual fokusirao na crtićima, te da od Transformersa nije pokušavao složiti ozbiljan film, a prava je šteta što Loureiro zbog određenih tehničkih i financijskih poteškoća nije uspio snimiti svoj projekt do kraja. Ipak, i ovo što je uspio vrlo nas je obradovalo!

Transformers StopMotion – kratki animirani film:

Loureiro je u svom projektu koristio posebni Make Toys Giant set i Make Toys Battle Tanker Add-On kit, u Japanu poznat kao Laser Optimus Prime. Bome, nije niti jeftino, a pošto je jadni Malezijac morao prodati ove igračke jer mu je ponestalo para, bilo bi sasvim u redu da mu netko iz Make Toysa i pokloni kakav set, jer ovakvu reklamu ne moraju plaćati finih 200-njak milijuna dolara, koliko Bay “cepa”…

TAGOVIanimacija fanovski film michael bay stop motion transformers

Komentiraj