Film i TV

Najveći napokon dobiva što zaslužuje!

Aside Banners

Pogledajte kako je André 3000 ‘skinuo’ legendu u prvom traileru za film o Jimiju Hendrixu

Piše , Objavljeno

Slavni je glazbenik André 3000 već nekoliko puta koketirao s ozbiljnim filmskim uloga, ali utjeloviti kultnog Jimija Hendrixa je sasvim nova razina u njegovoj karijeri.

jimi

O veličini i utjecaju prerano preminulog gitarista Jimija Hendrixa ne treba puno govoriti, ali sigurno je da ovaj ljevoruki genijalac s maramom oko glave zaslužuje kvalitetan biografski film. Do sada ih je snimljeno nekoliko u dokumentarnom i TV formatu, ali se još uvijek čeka jedan pravi kino hit, koji bi starije generacije podsjetio na tu glazbenu legendu, a usput eventualno i podučio ovu cajkama zaluđenu klinčurdiju o tome što je prava glazba.

I bome, izgleda da bi Jimi: All Is by My Side mogao biti upravo taj film koji smo priželjkivali. Scenarij i režiju potpisuje izvrsni John Ridley (dobio Oscara za scenarij filma 12 Years a Slave), dok naslovnu ulogu igra frontman Outkasta, André 3000, koji je za potrebe ovog filma odlučio koristiti svoje pravo ime, André Benjamin. Prvi je trailer napokon ugledao svjetlost dana, a iako ne izgleda baš onako kako smo očekivali, vjerujemo da će se raditi o izvrsnoj biografiji.

Jimi: All Is by My Side – trailer:

Vjerojatno najveći problem cijele ove priče leži u činjenici da se film bavi dijelom Hendrixova života prije sve one slave i prije njegovih najznačajnijih glazbenih remek-djela, točnije, periodom u kojem je on tek doselio u Veliku Britaniju. Poseban je fokus stavljen na njegov odnos s Lindom Keith (Imogen Poots) i Kathy Etchingham (Hayley Atwell), dvije mlade dame koje su po mnogočemu utjecale na njegovu budućnost, ali sumnjamo da će se naći mjesta za legendarane nastupe poput onog na Woodstocku 1969. godine. Šteta…

Kako će sve to na kraju ispasti, Britanci će moći vidjeti već 8. kolovoza, a što se tiče naših kino distributera, teško je očekivati išta prije zime ili proljeća iduće godine.

TAGOVIandre 3000 Andre Benjamin biografija gitarist jimi hendrix

Komentiraj