Film i TV

Odlazak najdražih nam IT-jevaca

Aside Banners

Pogledajte kako su se nerdovi iz The IT Crowd oprostili od nas

Piše , Objavljeno

Dexter, Breaking Bad, a sada i IT Crowd? Da, cijela jedna generacija serija polagano se bliži svome kraju, a prisilna mirovina britanskih računalnih ‘stručnjaka’ posebno nam teško pada.

the it crowd

Koliko god voljeli britanski stil serija, koji ne forsira kvantitetu, već kvalitetu, nekada nam na živce ide što nastavke dobivamo na kapaljku i uglavnom ne doživimo niti treću ili četvrtu sezonu. Istina, treba znati stati kada si na vrhu, ali osjećamo da je u The IT Crowdu ipak bilo još dovoljno materijala za barem sezonu-dvije. Na kraju smo dobili jednosatni specijal, a i to je bolje nego ništa…

the it crowd

U nastavku nazvanom “The Internet Is Coming” (ili “The Last Byte” ili “The Final Episode”, ovisno o izvoru), emitiranom 27. rujna na britanskom kanalu BBC 4, neprilagođeni ajtijevci saznaju kako je to kada napravite malu pogrešku, koja postane viralna na internetu i zauvijek vam promijeni život. Nećemo previše spoilati, ali ćemo reći da je tvorac, redatelj i scenarist serije, Graham Linehan, uspio napraviti kvalitetnu zadnju epizodu, koja nije u rangu s nekim kultnim nastavcima, ali će svejedno izazvati dovoljno smijeha.

The IT Crowd: The Internet Is Coming – cijeli nastavak:

Iako se špekuliralo da bi se mogla snimati još barem jedna sezona, zbog uzlazne karijere glavnih glumaca, sve je spalo na specijal, sada već tradicionalan format kada se radi o Britancima. Chris O’Dowd (Roy) trenutno gradi karijeru u Americi, Richard Ayoade (Moss) se bacio na režiju, a Katherine Parkinson (Jen) rastura u kazalištu, ali lijepo je što su našli vremena da se još jednom okupe i donekle završe tu priču, koja ih je i lansirala u zvjezdano nebo. Nama će pak uvijek ostati ona besmrtna: “Have you tried turning it off and on again?

TAGOVIbritanske serije geek humoristične serije IT računala serije šmokljani The IT Crowd

Komentiraj