Film i TV

Preko kuruze do zvijezda

Aside Banners

Pogledajte prvi trailer za Interstellar, novi SF spektakl genijalnog Christophera Nolana

Piše , Objavljeno

Christopher Nolan svojim novim filmom još više zalazi u prostor teškog SF-a, a Interstellarom će pokušati s trona skinuti najboljeg od najboljih, Odiseju!

interstellar

Od prvog teasera za Interstellar prošlo je nekoliko mjeseci, pa smo u navali hrpe nadolazećih blockbustera pomalo i zaboravili na novo potencijalno remek-djelo Christophera Nolana. Da, čovjek koji nam je donio Dark Knight trilogiju i Inception, vjerojatno dva najznačajnija žanrovska djela u proteklih 15-ak godina, osjeća da je došlo njegovo vrijeme za napad na “pojas prvaka” i oduzimanje titule najboljeg SF-a svih vremena 2001: Odiseji u svemiru, koja ju bez prave konkurencije ponosno nosi već gotovo 50 godina…

Interstellar tako donosi priču o Cooperu (Matthew McConaughey), pilotu i inženjeru koji živi mirnim, farmerskim životom sa svoje dvoje djece u svijetu bliske nam budućnosti. No, nije sve tako krasno u zemlji meda i mlijeka, pogotovo kada se govori o hrani, koju čovječanstvo jednostavno više ne može proizvoditi u dovoljnim količinama za preživljavanje. Drugim riječima, naš je planet iscrpljen, te moramo krenuti tražiti novi. Na čelu te misije je znanstvenik (Michael Caine) koji vjeruje da naša budućnost leži u nekom drugom sustavu, te da moramo pokušati ostvariti prvi međuzvjezdani (“interstelarni”) let korištenjem crvotočine koja je nedavno otkrivena u blizini Zemlje. Za kapetana te misije odabran je Cooper, koji će sa svojom posadom krenuti u potragu za našim novim domom.

Interstellar – trailer:

Iz trailera je sasvim jasno kako se radi o SF-u malo težeg kalibra, koji se neće toliko bazirati na specijalne efekte, koliko na priču. Kako stvari stoje, ona bi se u velikoj mjeri mogla okretati oko kukuruza, ali Nolan pokušava one efektnije stvari držati u tajnosti, pa nam za sada daje samo poljoprivrednu emisiju, što je postalo gotovo zaštitni znak njegovih trailera.

interstellar

Nadamo se da će ipak malo veći dio filma biti posvećen samom svemirskom putovanju i prolasku kroz spomenutu crvotočinu, ali u isto vrijeme očekujemo malo sveobuhvatniju priču iz perspektive nekoliko različitih likova, dramu koja kvalitetno ilustrira jednu takvu situaciju i prstohvat malo dublje filozofije i simbolike. Uz McConaugheya i Caina svoje će uloge odigrati Anne Hathaway, Jessica Chastain, Topher Grace, John Lithgow, Casey Affleck i mnogi drugi, a film se u našim kinima očekuje već 6.studenog!

TAGOVIchristopher nolan Interstellar matthew mcconaughey sf

Komentiraj