Film i TV

Detektiv Axel Foley ponovno na dužnosti

Aside Banners

Policajac s Beverly Hillsa se vraća na kino platna već sredinom 2016. godine

Piše , Objavljeno

Eddie Murphy u svojoj karijeri nije uspio nadmašiti ulogu Axela Foleya, pa je sasvim prirodno da se po četvrti put okuša u njoj, makar i 20 godina nakon posljednjeg nastavka!

Beverly-Hills-Cop

Kao jedan od najpopularnijih filmova 80-ih godina prošlog stoljeća, Policajac s Beverly Hillsa je od komičara Eddieja Murphyja napravio megazvijezdu, donio stotine milijuna dolara studiju Paramount i uzrokovao dva lošija nastavka, a nakon što je 1994. godine treći dio krahirao u kinima, odlučeno je kako detektiv Axel Foley mora u zasluženu filmsku mirovinu. Izvršni producent ovoga serijala Jerry Bruckheimer do tada je već pokorio Hollywood i spremao se zaraditi još jednu manju planinu para, a Eddie Murphy je pred sobom imao otvoren put prema svemu što je želio. Izgledalo je kao da će era poslije Policajca s Beverly Hillsa biti bajkovita…

No, Hollywood ne oprašta greške… Murphy je nakon nekoliko sramotnih uloga (uglavnom u kostimima debelih ljudi i žena) postao marketinška crna rupa, čiji bi filmovi redovito potonuli u kinima, a i Bruckheimeru su kola krenula nizbrdo, pa je tako nedavno dobio pedalu iz Disneya. Frajer kakav je, brzo se snašao i dogovorio biznis s Paramountom, a jedna od ključnih stvari njihova dogovora bilo je i snimanje Policajca s Beverly Hillsa 4. Sada je napokon objavljen i datum premijere, pa slobodno rezervirajte 25. svibnja 2016., jer na taj se dan vraća jedan i jedini… Axel Foley!

beverly hills cop

Za sada se ne zna mnogo detalja, ali u projekt je navodno i dalje kao redatelj uključen Brett Ratner. Scenarij piše dvojac Andre Nemec i Josh Applebaum, koji stoji filma Mission: Impossible –  Ghost Protocole, a sve će naravno nadgledati tata Bruckheimer. Karte su u potpunosti otvorene i na području priče, tako da se ne zna hoćemo li pratiti nove pustolovine sada već srednjovječnog Axela Foleya, ili će ovo biti jedan od onih nastavaka u kojima se uvodi lik sina/mladog štićenika koji bi trebao nastaviti tradiciju, kako smo imali prilike vidjeti u katastrofama poput A Good Day to Die Hard i Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull.

Zbog svih nas koji smo odrastali na ovim filmovima, molimo da to ne bude potonje!

TAGOVIaxel foley eddie murphy jerry bruckheimer policajac s beverly hillsa remake

Komentiraj