Film i TV

Sada se moramo bojati i dabrova?

Aside Banners

Pomahnitali zombi dabrovi, seksističke fore i hektolitri krvi u traileru za campy horor Zombeavers

Piše , Objavljeno

Kada smo pomislili da se sa zombi žanrom ne može izmisliti više stvarno ništa novo, doletio nam je ovaj trailer za Zombeavers i vratio nadu da još uvijek postoji kvalitetna kinematografija.

Zombeavers

Eh, zombi dabrovi, kako se toga nitko nije prije sjetio? Novi film u žanru zombi horora nema teške životne drame i apokaliptične scene opustošenih gradova kojima vladaju nemrtvi, već se vraća na same početke i campy svijet 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća, kada su tinejdžeri bili nevjerojatno glupi, a njihove smrti ekstra krvave.

Horor komedija/parodija Zombeavers ima sve što i svaki drugi sličan film, te se ne boji igrati tim, već 1000 puta viđenim elementima. Ponovno imamo grupicu seksualno nabijenih tinejdžera, jezivu kolibu u nekoj pripizdini, mudrog lokalca koji upozorava na “čudne događaje u okolici” i naravno, negativca od kojega se ježi krv u žilama. Ovoga se puta ne radi o Leatherfaceu ili Jasonu Voorheesu, već o opakim i krvožednim dabrovima!

Zombeavers – trailer:

Jednom riječju: prejebeno! U samo minutu i pol trailera ima više zabave nego u 90% novijih filmova, a svaka je scena dragulj za sebe. Gdje uopće početi? Od činjenice da ova ekipa odlazi na ‘kupalište’ koje je DOSLOVNO baruština prema kojoj bazeni u Černobilu izgledaju kao odmaralište s 5 zvjezdica, majmuna koji se kupa sa zimskom kapom na glavi (na svu sreću, vrlo brzo dobije ono što zaslužuje) ili nevjerojatnog JEDNOG manjeg drveta koje je palo na cestu i sprječava ovu ekipu da pobjegne iz dabrovskog pakla? Upravo zbog ovakvih stvari obožavamo takve filmove!

Inače, Zombeavers se reklamira kao film producenata Cabin Fevera, Prstena, Američke pite i We’re the Millers, što je u svakom pogledu dobitna kombinacija. Na žalost, oni kojima engleski ne ide baš najbolje, ostati će uskraćeni za neke doskočice i igre riječi (uglavnom vezane uz riječ beaver, koja osim dabra, kolokvijalno označava i ženski spolni organ), a dokaz je tome i sam tagline: “You’ll all be dammed!

zombeavers

Film je svoju premijeru imao prije nekoliko dana na Berlin Film Festivalu, a nadamo se da ćemo ga i mi uskoro moći gledati u našim kin… videote… uglavnom, znate na što mislimo!

TAGOVIcampy dabrovi horor horor komedija trash životinje zombeavers zombi

Komentiraj