Zabava

Volimo Rizik

Aside Banners

Popularna društvena igra Rizik napokon dobiva toliko potrebni makeover

Piše , Objavljeno

Rizik je svakako jedna od najzanimljivijih, najnapetijih i najpopularnijih društvenih igara na svijetu, a nakon gotovo 50 godina sada napokon dobiva tretman uljepšavanja!

rizikAh, koliko je samo obitelji razoreno, ljubavi prekinuto i prijateljstava zakrvljeno zbog ove ludo zabavne igre osvajanja svijeta, koliko je samo mržnje prosuto na onog koji se ukampira u Australiji i od tamo terorizira, koliko je žući proliveno zbog te proklete jedinice kada ti treba barem dvojka… da, sve je to Rizik. Začudio nas je stoga podatak kako ova popularna igra gotovo punih 50 godina nije doživjela značajne preinake te nas je obradovalo saznanje kako je Hasbro to odlučio učiniti upravo sada!

rizik 2 rizik 3

Naravno, radi se samo o kozmetičkim zahvatima, poput novog dizajna figurica s mnogo više detalja i zanimljivijom topografijom igrače karte, a jedine su veće promjene uvedene u sustavu samih misija, koje sada sadrže tajne zadatke i napredne, ali ponekad i lakše uvjete pobjede. Sve će to koštati svega 30 dolara (iliti 200-tinjak kuna), ali morati ćemo pričekati kolovoz iduće godine jer će se tek tada naći na policama trgovina.

rizik 4 rizik 5

Redizajn i face lifting je dobio i Rizik Europa, u našim krajevima ne toliko poznata varijanta koja se fokusirala samo na naš kontinent, a manje-više je nestala sa polica svjetskih trgovina još tamo sredinom 80-ih godina prošlog stoljeća. Ona nas pak vraća u doba feudalne Europe, s katapultima, strijelcima i posebnim naređenjima samog Njegovog Visočanstva, a nudi i neke vrlo zanimljive detalje poput plaćenićke vojske i posebnih kraljevih kartica. Ova će verzija koštati nešto više (40 dolara), ali se svakako isplati kupiti, pogotovo fanovima kultne igre sreće i znanja!

TAGOVIdruštvena igra hasbro redizajn risk rizik

Komentiraj