Zabava

Aside Banners

Portal smrti | Untraceable

Biste li posjetili internet stranicu znajući da na taj način sudjelujete u ubojstvu nevinog čovjeka? Da? E, pa onda kliknite...

Piše , Objavljeno

Portal smrti | Untraceable

Portal smrti | Untraceable

Radnja ovog trilera počiva na odličnoj premisi od koje smo mogli dobiti izniman triler koji bi nas u konačnici mogao potaknuti i na razmišljanje, a poznato je da mi volimo razmišljati. Naime, radnja prati detektivku koja u istraživanju internet kriminala nailazi na zanimljivu stranicu čiji vlasnik u suradnji s posjetiteljima ubija mačku.

Ubrzo nakon toga ulozi se povećavaju i potencijalna žrtva postaje ljudsko biće. Koja je fora? Primjerice, žrtva sjedi u tanku vode, na dnu tanka je pipac koji ispušta kiselinu, a što je veća posjećenost stranice to je veći ispust kiseline u vodu. Dakle, ubojice postaju ljudi koji ne mogu suspregnuti svoju znatiželju.
Kada smo registrirali kul premisu, pomislili smo «ovo bi moglo bit’ jebenica». Nažalost, film se ubrzo pretvara u li-la triler koji možete bez problema propustiti.

Diane Lane i ekipa

Diane Lane i ekipa

Redatelj Hoblit poznat je kao čovjek koji nas je zabavio odličnim «Fallen» s Denzelom Washingtonom u glavnoj ulozi (onaj film o zajebanom duhu koji opsjeda nevine ljude i tjera ih na ubojstvo) i s tim na umu očekivalo se da će iz genijalnog predloška izvući daleko bolji film.
Ne možemo točno odrediti kako se iz ove priče može izvući loš film jer riječ je o jednoj od maštovitijih premisa modernog trilera, ali Hoblit je u tome uspio i izbacio anemičan trilerćić koji se po malo čemu izdvaja u moru bedastoća kojima je Hollywood preplavljen posljednjih godina.
Neki bi rekli da je problem u preranom otkrivanju ubojice, a neki da vam do žrtava jednostavno nije stalo. Problem nismo otkrili, ali pod dojmom smo da su se zle sile urotile protiv ovog uratka i da je sve završilo u govnima preko glave. Niti smo mi previše razmišljali niti nam je u konačnici stalo do svih tih jazavaca koji se kupaju u kiselini, cementu i sličnim sranjima.

Idesh! preporuka:Ovaj film trebao je biti odličan, ali usrali su ga…
Redatelj:Gregory Hoblit
Glume:Diane Lane, Billy Burke, Colin Hanks
Trajanje:101 minuta

TAGOVIBilly Burke Colin Hanks Diane Lane film Gregory Hoblit portal smrti triler untraceable

Komentiraj