Zabava

Umjetnost zdravog razuma

Aside Banners

Posljednji album Wu-Tang Clana ćete moći preslušati za samo 88 godina

Piše , Objavljeno

Trakavica koja se zove Once Upon a Time In Shaolin polagano se bliži kraju, a ekipa iz Wu-Tang Clana je fanove odlučila iznenaditi još jednom bombom!

wu tang

Legendarni Wu-Tang Clan, vjerojatno jedan od najboljih i najutjecajnijih hip-hop kolektiva svih vremena, napokon je spreman za odlazak na posljednji počinak, a svoj su kraj ovjekovječili uistinu posebnim albumom nazvanim Once Upon a Time In Shaolin. Već smo pisali o tome kako ga RZA i ostatak ekipe namjeravaju izdati u samo jednom primjerku te ponuditi na aukciji preko stranice Paddle8, a sada nam je RZA bacio novu bombu i naznačio kada će ga i ostatak fanova moći čuti te uživati u njemu. Bome, načekat ćemo se…

Na posebnom predstavljanju u muzeju MoMA PS1, koja je upriličena za najveće njuške glazbene industrije i šačicu sretnika koji su dobili glavnu nagradu na nekom natjecanju, pušteno je ukupno 13 minuta materijala s dvostrukog albuma Once Upon a Time In Shaolin kao posljednji potez prije puštanja u prodaju. Nakon toga je objavljeno kako će to i službeno biti posljednji album grupe, ali ga budući kupac nema pravo staviti na javnu distribuciju narednih 88 godina. Da, ako se ne dogodi neko čudo i onaj tko iskešira par milijuna dolara za tu 31 pjesmu ne odluči riskirati tužbu i podijeliti taj album sa svijetom, vjerojatno ga nikada nećemo čuti. E pa fuck you Wu-Tang, onda nam niti ne treba!

wu-tang 1

Dobar dio fanova je iskreno razočaran ovakvom odlukom svojih glazbenih idola te ju smatraju sramotnom i pretencioznom, pogotovo jer izgleda kako su se Klanovci prodali za pare (nešto protiv čega su žestoko repali). Oni pak tvrde kako se radi o umjetničkom stavu i mijenjaju percepcije umjetnosti, a i sam broj 88 simbolički označava originalnu postavu grupe te je ujedno zbroj znamenaka u 2015. Meh, nismo nimalo impresionirani i nadamo se kako će ova uistinu blesava ideja propasti čim se počne ostvarivati!

TAGOVIalbum glazba hip hop once upn a time in shaolin posebno izdanje rap wu tang clan

Komentiraj