Film i TV

Po jedan Spider-Man svake godine?

Aside Banners

Potpuno uništenje Spider-Mana, je li to zaista jedini Sonyjev cilj?

Piše , Objavljeno

Što se tiče superjunaka, Sony u svom vlasništvu ima samo jednu veliku franšizu, a to je Spider-Man. A pošto je posao posao, dolazi vrijeme za besramno izrabljivanje!

spider-man

Možda se čini da sve superjunake drže Marvel i DC, ali što se tiče prava na filmove, stvari su se nekako raspodijelile među velikim filmskim studijima. Istina, Marvel Studios i dalje drži većinu najunosnijih likova, ali primjerice niti 20th Century Fox ne stoji loše, s legendarnim junacima poput Wolverinea, Fantastične četvorke i X-Mena. S druge strane, Sony Pictures ima samo jednog jedinog aduta, a to je Spider-Man. A kada imaš jednog aduta, pokušati ćeš ga progurati na svaki mogući način!

Po jedan Spidey film svake godine!

Sonyju ne cvjetaju ruže što se tiče filmskih uspješnica, tako da su prošle godine spušili grde pare s visokobudžetnim promašajima (After Earth i White House Down, među ostalima) a sigurno im nije dobro sjeo niti gubitak licence za Ghost Rider filmove (iako se niti u tom pogledu nisu proslavili). Tako je knjiga spala na samo jedno slovo, a to je popularni Spidey. Nakon što kina pohara The Amazing Spider-Man 2, iz Sonya najavljuju izlazak novoga filma iz ove franšize svake godine, što je odluka koja će nesumnjivo podijeliti stripofilsku i filmofilsku javnost.

Valja ipak napomenuti da se ne radi samo i jedino o liku Spider-Mana, već i o drugim junacima, antijunacima i negativcima koji se pojavljuju u njegovom svijetu, poput Venoma (Alex Kurtzman je već potpisao za režiranje filma o ovom “junaku”, a uz geek mahere Roberta Orcija i Eda Solomona je odgovoran i za scenarij) ili The Sinister Six (zloglasna šestorka vođena Doctor Octopusom, koji bi također uskoro mogli dobiti vlastiti film). Ipak, Pauk će i dalje biti u fokusu svih zbivanja, te ne čudi da je redatelj prva dva dijela ovog novog serijala, Marc Web, već pristao režirati The Amazong Spider-Man 3, koji bi se u kinima trebao pojaviti 2016. godine.

venom

Sony na ovaj način pokušava držati korak s velikom braćom iz Marvela i 20th Century Foxa, ali imaju jednu veliku, fundamentalnu manu: jednostavno nemaju toliko raznovrsnih i zanimljivih likova kao konkurencija, već sva svoja jaja stavljaju u jednu košaru.

Koliko god Spider-Man i njegovi protivnici bili zanimljivi, nakon 5-6 filmova će jednostavno postati dosadni, a onda će nam se zgaditi sam junak i sve vezano uz njega. S druge strane, moramo shvatiti da Sony u ovom poslu nije zbog fanova, već zbog novaca, te ih ne možemo kriviti što žele izmusti što više iz svoje zlatne krave. Bilo kako bilo, ne miriši na dobro…

TAGOVIfranšiza marvel sony pictures Spider-Man superjunaci The Amazing Spider-Man venom

Komentiraj