Zabava

Aside Banners

Povratak 2D igara

Od 18. do 22. veljače održan je GDC 2008 i moramo priznati kako smo poprilično oduševljeni inicijativom pojedinih proizvođača koji su odlučili vratiti se �staroj školi�.

Piše , Objavljeno

Vraća li se 2D? Sudeći prema onome što su proizvođači igara pokazali na ovogodišnjem, dvadeset i prvom po redu GDC-u stvari bi se mogle pomaknuti na polju 2D grafike. Dakle, vaše stare kante koje ste već ozbiljno otpisali, barem kada je riječ o najnovijim gamerskim naslovima, mogle bi se vratiti u upotrebu zahvaljujući oživljavanju gotovo u potpunosti zapostavljenog 2D-a. Stoga, provjerite koje nas igre očekuju u 2008.

Go! Go! Break Steady

Go! Go! Break Steady

Go! Go! Break Steady

U najezdi glazbenih/ritmičkih igara koje su do prije par godina uspijevale samo u Japanu učinjeno je mnogo na polju grafike, a premalo na polju igrivosti. Microsoft i Little Boy Games odlučili su kombinirati plesačku igru sa iznimno popularnom Zumom (ona žaba koja ispaljuje raznobojne kugle) i vidjevši najave zaključili smo kako bi ovo mogao biti apsolutni hit. Animacija je simpatična i evocira crtane filmove, a sudeći prema prvi trailerima mislimo da su sati zabave zagarantirani čak i ako ste zagriženi protivnik ritam igara.
Izlazi na jesen.

Braid

Braid

Braid

2D platformska arkada kod većine ljudi u sjećanje priziva Nintendo ili Amigu, ali vjerujte kad vam kažemo “Braid” će biti apsolutno razvaljivanje bez obzira na to što je dvodimenzionalni Super Mario već desetak godina potpuno mrtav. Ne samo da igra posjeduje zanimljiv i predivan slikani okoliš već se uvodi i element putovanja kroz vrijeme koji je savršeno izveden i uklopljen u cjelokupni gameplay. Dakle, ako je funkcioniralo kod Super Maria funkcionirat će i danas.
Izlazi do kraja ožujka.

Braid

Castle Crashers

Castle Crashers

Castle Crashers

Sjećate li se Golden Axea? The Behemoth je odlučio revitalizirati “beat ’em up” način igre i vratiti nas dvadesetak godina u prošlost. U većini slučajeva to bi bilo kontraproduktivno, ali nakon što smo pogledali trailer, potpuno smo se nabrijali na staru školu. Grafika je odlična bez obzira na jednostavnost, a prema onome što smo vidjeli ni igrivosti neće nedostajati. Dakle, ako ste otkidali na “Target Renegade”, “Double Dragon”, “Dragon Ninja” ili “Golden Axe”, ovo će biti prava stvar za vas.
Izlazi na ljeto.

Caste Crashers

Penny Arcade Adventure:On the Rain-Slick Precipice of Darkness

Penny Arcade Adventure

Penny Arcade Adventure

Avantura s grafičkim uređenjem Monkey Islanda i kompleksnim sučeljem karakterističnim za svaki punokrvni RPG bit će, prema našim predviđanjima, apsolutni hit. Igra se bazira na popularnom Internet stripu i kombinacija je 2D i 3D animacije koju će čak i starije kante vrtjeti sa neuobičajenom lakoćom. Tako barem tvrde proizvođači, a mi ostajemo rezervirani sve dok ne vidimo. Držimo fige!
Izlazi tijekom ove godine.

Penny Arcade Adventure

Street Fighter IV

Street Fighter IV

Street Fighter IV

Capcom je bez problema mogao napraviti još jednu 3D šoru baziranu na staroj i silovanoj franšizi, ali oni to nisu učinili. Opalili su kontru i svima pokazali da na tržištu još uvijek ima mjesta za 2D tučnjave koje smo toliko obožavali kao klinci. Street Fighter pokupio je same pohvale bez obzira na kojoj se platformi nalazio, a mi ne sumnjamo kako ekipa iz Capcoma jako dobro zna što fanovi krvavih uličnih borbi trebaju.
Izlazi tijekom godine.

Street Fighter IV

Fez

Fez

Fez

Kombinacija 2D/3D platformera oduševila nas je grafičkim uređenjem i vjerujemo da će nas Gomez, bijelo biće s crvenim fesom zasigurno zabavljati ove godine. No, Fez nije samo platformska arkada već i logička igra jer u svakom ćete trenutku cijeli osam-bitni svijet morati rotirati ne bi li što prije došli do šešira koji su cilj ove igre. Dakle, kao što ekipa iz Polytrona kaže, “šeširi su zakon”, a ovaj dvodimenzionalni report zaključujemo riječima “2D je zakon”.
Izlazi ove godine.

Fez

TAGOVI2d igre Braid Break Steady Castle Crashers Fez gdc igre Penny Arcade Adventure Street Fighter IV

Komentiraj