Film i TV

The park is open!

Aside Banners

Povratak dinosaura: Prvi trailer za ‘Jurassic World’ je opravdao sva naša očekivanja!

Piše , Objavljeno

Klinci u opasnosti, mudri paleontolog, totalno retardirani zaplet i hrpa ubojitih dinosaura koji u ljude gledaju kao Happy Meal… da, Jurrasic World je ono što smo priželjkivali!

jurassic 1Što jest jest, bili smo poprilično skeptični što se tiče Jurassic Worlda, četvrtog dijela proslavljenog Jurassic serijala koji nam je do sada donio jedan fantastični klasik i dva osrednja nastavka. Tata Steven Spielberg je još 1993. godine uletio grlom u jagode i stvorio film koji je i 20 godina nakon premijere ispred svog vremena, kako po tenziji i emocijama, tako i po specijalnim efektima. Dinosauri ga više ne zanimaju pa je režiju prepustio mladom Colinu Trevorrowu koji je s kolegom Derekom Connollyjem i napisao scenarij, a izgleda da su dečki itekako pazili na autentičnost mentorove ostavštine.

Uglavnom, radnja se odvija kojih 20-ak godina nakon događaja u prvom nastavku, kada na Isla Nublaru napokon profunkcionira pravi, potpuno sigurni zabavni park ispunjen živim dinosaurima (znači, radnja se događa u današnje vrijeme, paaaa… gdje su onda te beštije?!) nazvan Jurassic World. Naravno, svi ga obožavaju i traži se karta više, ali glavešine ipak osjećaju kako je vrijeme da se uvedu neke novine jer ljudima neće uvijek biti zabavno gledati kako liopleurodon jede divovsku bijelu psinu u jednom zalogaju ili voziti se pored brahiosaura. U vjerojatno najbesmislenijem zapletu još od vremena Prstenove družine i njihova inzistiranja na pješačenju, znanstvenici stvore dino-mutanta koji je jači, pametniji i agilniji nego sve ostale slične beštije i ima posebno istančano nepce za ljudetinu!

Jurassic World – trailer:

Al’ ajde, ruku na srce, i original je bio rupičast kao svjedočanstva političara na sudu pa smo svejedno uživali zbog svega ostalog, a izgleda kako bi s Jurassic Worldom mogla biti ista situacija. Imamo pametne klince koje treba spasiti, Chrisa Pratta koji će to učiniti, nimalo-očito-zgodnu-ali-kada-ju-bolje-upoznate-nevjerojatno-seksipilnu znanstvenicu Bryce Dallas Howard, velociraptore koji trče okolo kao budale i beštiju veliku maltene kao Godzilla… svrš! Nije nam baš drago što će sve biti festival CGI-ja, ali ajde, ipak živimo u 2014. i vremenima računalno generirane grafike, a Jurassic World ćemo u kinima moći gledati već 12. lipnja iduće godine. The park is open!

TAGOVIchris pratt dinosauri Jurassic Park jurassic world klasik sf steven spielberg

Komentiraj