Film i TV

Grad grijeha 2

Aside Banners

Prvi trailer za Sin City 2 vraća nas u nepredvidljivi i opako stilizirani grad grijeha

Piše , Objavljeno

U moru trailera za nadolazeće ljetne blockbustere potpuno smo zaboravili na Sin City: A Dame to Kill For, ali Robert Rodriguez i Frank Miller nam iz vedra neba lansiraju ovu bombu!

sin city 2

Kolektivna mastrubacija može započeti, jer vani je prvi trailer nastavka jednog od ponajboljih filmova prošloga desetljeća. Da, Sin City: A Dame to Kill For nas još jednom vraća u grad grijeha: opasno, nepredvidljivo i ‘do ibera’ stilizirano mjesto prepuno prekrasnih žena, opakih kriminalaca i još opakijih murjaka. Izgleda da će nam ovo ljeto biti ispunjeno vrhunskim blockbusterima.

jessica-alba-sin-city-a-dame-to-kill-forRobert Rodriguez i Frank Miller ponovno su za kormilom broda, koji po provjerenoj recepturi uzima elemente nekih od najboljih priča Millerova Sin City strip serijala. Točnije, radi se o četiri isprepletene radnje, od kojih se tri odvijaju prije, a jedna nakon brutalnih događaja iz prvog filma. Tako ćemo imati prilike ponovno gledati neke od legendarnih i vrlo nam dragih likova, ali ćemo upoznati i neke nove, vjerojatno još luđe i bizarnije face. Naravno, sve je to umotano u prepoznatljivu crno-bijelu stiliziranu noir atmosferu, a kako sve to izgleda… pa provjerite sami!

Sin City: A Dame to Kill For – trailer:

Jao, gdje početi? Marv (Mickey Rourke) i John Hartigan (Bruce Willis) predvode staru gardu antijunaka opake vanjštine i mekog srca, Nancy Callahan (Jessica Alba) će nas ponovno napaljivati svojim seksi plesom, a ‘stražu’ joj drže prekrasne Goldie (Jamie King) i Gail (Rosario Dawson). Od novih likova upoznajemo kockara Johnnya (Joseph Gordon-Levitt), nesretnika koji je na pokeru opelješio likove koje nije trebao opelješiti, zatim je tu i fatalna Ava Lord (Eva Green), a svoj će obol među ostalima dati Jeremy Piven, Ray Liotta i Christopher Maloni. U sivoj je zoni lik Dwighta McCarthya, kojega je u prvom nastavku portretirao Clive Owen, a ovaj će put to činiti Josh Brolin (u igri je plastična operacija kojoj se Dwight podvrgnuo prije događaja u Sin Cityu). Sve u svemu, ekipa za naježiti se!

sin city 2

Ukupni dojam trailera možda malo kvari dubstep glazbena podloga (a možda i ne, jer nakon nekoliko gledanja polagano ‘sjeda’), ali na to ćemo potpuno subjektivno zažmiriti na jedno oko, jer ipak, Sin City je institucija. Najbitnije je da na kraju dobijemo film koji je dostojan nasljednik kultnog prethodnika, a ako je suditi po do sada viđenom, imamo se čemu nadati. Pravo je pitanje tko će nakon ovog mamca dočekati 29. kolovoza?!

TAGOVIfrank miller krimić noir Robert Rodriguez sin cit: a dame to kill for Sin City stilizirano

Komentiraj