Film i TV

Superhero crtić

Aside Banners

Prekrasni novi trailer za Big Hero 6, prvu službenu suradnju Marvela i Disneyevih animatora

Piše , Objavljeno

Disney je napokon odlučio malo žešće zagrabiti u svoju zlatnu Marvel fontanicu, pa i njihov animacijski tim inspiraciju traži u robotima i superjunacima budućnosti.

big hero 6

Slijed događaja ide otprilike ovako: čika Walt Disney tamo negdje početkom prošlog stoljeća počinje crtati animirane filmiće, ubrzo okuplja ekipu s kojom osniva The Walt Disney Company, u narednih nekoliko desetaka godina izbacuje neke od najboljih crtića svih vremena, a nakon njegove smrti ostaje carstvo koje iz godine u godinu raste poput kakvog vanzemaljskog mjehura, proždirući sve i svakoga pred sobom. The Walt Disney Company u novi milenij ulazi s oko 50 milijardi dolara i čak 175 tisuća zaposlenika, a crtići postaju zadnja rupa na svirali, te se fokus polagano prebacuju na kupnju mega kompanija poput Lucasfilma ili Marvela. Upravo će potonji vratiti sve na početak i okrenuti Disney na staze stare slave: izradu genijalnih crtića!

big hero

Prvi je projekt Marvela i Disney animacijskog studija crtić Big Hero 6, koji od stripovskog giganta uzima svijet budućnosti u kojem caruju roboti i superjunaci (naravno, prilagođeni malo mlađim uzrastima), te pruža onaj poznati, stari šarm kojeg je zaštitnim znakom učinio sam tata Walt. Iako je poznato da svi likovi iz Marvelova opusa žive u istom svemiru i često se susreću, u Big Hero 6 to neće biti slučaj, već će on funkcionirati samostalno unutar tog svijeta. Dakle, neće biti nenadanih posjeta Iron Mana ili Hulka, što je, moramo priznati, prijeko potrebno osvježenje. No, glavno je pitanje kako to sve izgleda na djelu? Jednom riječju: fenomenalno!

Big Hero 6 – teaser trailer:

Priča prati malog genijalca Hira Hamadu, koji svog simpatičnog i pomalo blesavog robota Baymaxa želi pretvoriti u superjunaka. Kada mu napokon uspije složiti funkcionalno odijelo, ovaj će se dvojac pridružiti skupini boraca protiv zločina i uhvatiti se u koštac sa zlim Fredzillom, frajerom koji se može pretvoriti u čudovište slično Godzilli, te njegovom bandom. U prvom će planu ipak ostati odnos između dječaka i njegovog robota, a definitivno neće faliti šarene akcije i uzbuđenja u apsolutno savršenoj animaciji. Glasove glavnim likovima među ostalima daju Josh Hutcherson, Samuel L. Jackson i T.J. Miller, a film se u našim kinima očekuje krajem ove ili početkom sljedeće godine.

TAGOVIanimirani film crtić disney marvel roboti superjunaci

Komentiraj