Film i TV

Tomislav protiv Mumije

Banner 300

Priprema se reboot ‘Mumije’, a Tom Cruise bi mogao biti njegova najveća zvijezda

Piše , Objavljeno

Universal kuha opasne stvari sa svojim “monster” svemirom, a sve bi trebalo započeti rebootom vrlo profitabilne Mumije. Sve što u ovoj jednadžbi nedostaje jest velika zvijezda, a to je…

tomDavne je 1932. godine kultni Boris Karloff odigrao jednu od svojih najvećih uloga, onu “zamotanog”  Imhotepa u klasiku Mumija, a više od 60 godina nakon toga protiv njegova se nasljednika borio Brandon Fraser. Njegova su tri filma postigla relativno dobar financijski uspjeh, ali nikada nam nisu baš legli, prvenstveno jer Frasera ne gledamo kao velikog akcijskog junaka već lika koji može biti eventualno kakav blesavi pomoćnik. Zato su u Universalu odlučili izvući duge cijevi i za reboot Mumije angažirati pravu, veliku akcijsku zvijezdu. A ima li tko jači od Toma Cruisea?

Navodno upravo u ovim trenucima traju pregovori kojima bi se Tomica angažirao u nadolazećem spektaklu, koji bi pak bio samo jedan djelić Universalovog “monster svemira”. Za one koji nisu upoznati s materijom, radi se o nizu likova na koji Universal polaže prava (Drakula, Van Helsing, Frankenstein i njegovo čudovište, Mumija i slično), a koji bi u planovima za budućnost trebali stvoriti serijal sličan onome koji je stvorio Marvel. Tom Cruise bi u doglednoj budućnosti u svemu tome imao ulogu sličnu onoj Samuela L. Jacksona iliti Nicka Furya, svojevrsne spone između svih filmova i neke vrste vrhovnog autoriteta.

mummy

Pristane li započeti ovu avanturu, Cruise će na putovanje krenuti u rebootu Mumije, koji se za razliku od Fraserovih filmova događa u sadašnje vrijeme. Jon Spaihts je već napisao prvi draft scenarija, koji prati specijalca Tylera Colta (lik kojega bi Cruise trebao glumiti) i njegovu misiju u iračku pustinju, gdje pokušava zaustaviti grupu terorista. No, ispostavi se kako se ne radi o teroristima već o pljačkašima grobova, koji slučajno oslobađaju milenijima zatočenu Mumiju, a njezino prokletstvo vrlo brzo zaprijeti cijelom svijetu. Nadamo se kako je Tomek već obukao svoje tenisice za trčanje, jer ovo nikako neće biti šetnja parkom!

TAGOVIbrandon fraser čudovišta Mumija Mummy reboot Tom Cruise universal

Komentiraj