Zabava

Aside Banners

Pro Evolution Soccer 2008

Kažu da u svijetu postoje dvije skupine ljudi, oni koji vole FIFA-u i oni koji znaju o čemu pričaju. Ovi drugi igraju PES.

Piše , Objavljeno

[include]pes2009.php[/include]

Kažu da u svijetu postoje dvije skupine ljudi, oni koji vole FIFA-u i oni koji znaju o čemu pričaju. Ovi drugi igraju PES. Jedan od naslova koji se s nestrpljenjem očekivao od kraja prošle godine, napokon je na tržištu i višesatni turniri mogu započeti.

Neki od nas (dakle, autor ovog teksta) nikada nisu voljeli računalne / konzolaške verzije nogometa, a posljednji digitalni nogomet koji su zaigrali bio je World Cup Soccer iz 1990. No, znate o čemu je riječ ako su neki od nas (čitaj:autor) uzeli joypad i proveli sedam neprekidnih sati igrajući ovaj izvanredni nogomet sve dok nenaučeni palac nije natekao, a zora svanula. Da, toliko je dobar.

Ono što možete očekivati jest, dobro poznata igrivost koja je ovaj naslov izdvojila u masi sličnih nogometa, genijalna i usavršena grafika, gro novih licenciranih klubova i brojni noviteti između kojih se posebno ističe “Teamvision”. O čemu je točno riječ?

Teamvision je umjetna inteligencija protivnika koji uče vaše poteze, traže vaše mane i svakom novom utakmicom postaju sve zajebaniji. Isprva smo mislili kako se radi o nekoj staroj pizdariji s drugim imenom koju nam autori pokušavaju podvaliti kao 50 Cent svoj novi album. Pogriješili smo, a to smo vidjeli nakon dvije odigrane utakmice s Crvenom Zvezdom. Iz prve smo se izvukli rezultatom 2:1, dok su druge dvije bile daleko teže s tim da se protivnička obrana ponašala kao da zna svaki naš potez. Dakle, ništa od jedne fore koja će vas provesti kroz sve sezone.

Uz sve to, dodatno je usavršen i engine za kreiranje vlastitih likova a la Simsi pa vas ništa ne sprječava da napravite sebe i zaigrate rame uz rame s najvećim facama. Mi smo prezadovoljni grbavom kreaturom koju smo stvorili. Metar i žilet, 100 kila, agresivan i bez vidljivog vrata/struka. Grotesknog je izgleda, ali golove zabija k’o pravi.

Ako ste kojim slučajem naišli na Gamespot recenziju koja kaže kako je PES 2008 zaslužio ocjenu 6.0, uzmite u obzir činjenicu da su igru ocjenjivali Ameri koji o nogometu znaju isto koliko i prosječni domaći navijač o baseballu…

Idesh! Preporuka:Ako ne znate o čemu je riječ, obavezno nabavite. Ako znate, već debelo igrate!

Pročitaj i:
Pregled nogometnih managera >>
Najgore igre svih vremena (1) >>
Najgore igre svih vremena (2) >>

TAGOVIigre konami manger nogomet pes pro evolution soccer

Komentiraj