Zabava

Novi problemi za Westeros

Aside Banners

Procurilo prvih pet epizoda pete sezone ‘Game of Thronesa’ i ne, ne želite ih gledati!

Piše , Objavljeno

Netko je u HBO-u grdo zabrljao jer je pet epizoda nove sezone Game of Thronesa procurilo na torrente samo dan prije službene premijere, ali nadamo se kako će se gledatelji ipak malo strpiti.

game of thronesGledati dugoočekivanu petu sezonu hit-serije Game of Thrones u nekakvoj šugavoj piratiziranoj verziji je otprilike kao gledati cam-snimku 200 milijuna dolara vrijednog hollywoodskog blockbustera i to na prastarom crno-bijelom CRT monitoru: jednostavno je grijeh! Jedna od najskupljih i najzahtjevnijih (produkcijski) serija na televiziji u svakom pogledu zaslužuje da ju se gleda, ako ništa drugo, onda barem u najvećoj dostupnoj rezoluciji (Full HD), a to je nešto što sigurno nećete dobiti ako se zakačite za pet epizoda koje su na torrente procurile u subotu u popodnevnim satima.

Samo dan prije službene premijere nove sezone netko je očigledno jaaaako zabrljao na HBO-u te se prvih pet epizoda našlo dostupno za skidanje na internetu, a već u početnih nekoliko sati broj skidanja se popeo na nekoliko stotina tisuća. Mnogi su odmah skužili kako se radi o dosta nekvalitetnoj piratiziranoj verziji niže rezolucije i bitratea te s nekim problemima u sinkronizaciji i zvuku, ali zasigurno ima i onih koji su popušili i pogledali sve u komadu te si na taj način pokvarili doživljaj. Ovim putem službeno zamoljavamo sve takve pojedince da ne spoilaju radnju inače bi nekima ove godine zima stvarno mogla doći ranije!

game of thronesHBO trenutno provodi istragu oko uzroka samog curenja te se užurbano traži krivac (ufff, ne bismo voljeli biti na njegovom mjestu), a posebno je bolno što je premijera nove sezone Game of Thronesa pažljivo usklađena s uvođenjem nove usluge HBO Now koja je trebala omogućiti lagan, brz i jeftin način gledanja TV sadržaja, među ostalim i ove popularne serije. Izgleda kako su pirati i ovaj put odnijeli (Pirovu) pobjedu, a glavno je pitanje hoće li to ikako utjecati na samu gledanost serije i profit HBO-a. Iz ove se TV kuće nadaju kako gledatelji ipak imaju toliko strpljenja da pričekaju pravu stvar, a ako se šteta pokaže većom nego što su očekivali uvijek mogu izbaciti sve epizode odjednom i tako barem malo ublažiti gubitke.

TAGOVIcurenje Game of Thrones hbo Igra prijestolja internet pirati torrent

Komentiraj