Film i TV

Ridley, što to radiš?!

Aside Banners

‘Prometheus 2’ se neće vezati na ‘Aliena’, ali ‘Prometheus 4’ možda hoće

Piše , Objavljeno

Ne znamo je li Ridley Scott totalno poludio ili ima genijalni plan koji će nas sve baciti na guzicu, ali izgleda kako možemo očekivati još barem tri Prometheus filma!

xenoNećemo ići tako daleko da Prometheus nazovemo lošim filmom, ali svakako je bio poprilično veliko razočaranje, prvenstveno fanovima Alien serijala. Previše je tu bilo pogrešaka i loših scenarističko-režijskih odluka da film opravda naša visoka očekivanja, ali Ridley Scott ne namjerava odustati od ove priče te je već opasno u pretprodukciji drugog dijela radnog naziva Alien: Paradise Lost, koji bi trebao nastaviti tamo gdje je prethodnik stao i popratiti što se dogodilo s likovima koji su preživjeli, androidom Davidom (Michael Fassbender) i izdržljivom Elizabeth Shaw (Noomi Rapace). Ipak, gledatelje najviše zanima što će biti s neobičnom bićem koje se pojavljuje na samom kraju filma, a koje neodoljivo podsjeća na Xenomorpha iliti aliena (tako ga samo prijatelji zovu)? Hoće li upravo taj stvor biti poveznica između Prometheus i Alien serijala?

Da, ali ne u idućem nastavku“, odgovorio je nedavno na to pitanje sam Ridley Scott te nastavio: “To će se dogoditi u nastavku nakon idućeg ili možda čak u četvrtom dijelu. Poanta svega je objasniti Alien franšizu i pojasniti kako i zašto je nastao Alien. Aliena sam oduvijek smatrao svojevrsnim bakterijskim oružjem. Uvijek sam vjerovao da je originalni brod, kojeg zovem Kroasan, bojni brod, prijevozno sredstvo za ova biomehanoidna bića kojima je jedini cilj uništenje!

prometheus 2

Zanimljivo, iako film u trenutnom naslovu ima riječ “alien”, neće biti vezan uz same ubojite žvalje, ali kada tata kaže da je tako, onda je tako. Čak i ako kultni Derelict naziva Kroasanom! Iz ove izjave možemo iščitati mnogo o tome kako Ridley vidi samog Xenomorpha i u kojem ga smjeru nastavlja objasniti i razviti (nadamo se kako se neće previše petljati u rad Neilla Blomkampa), ali i njegovu vjeru kako će Prometheus dogurati do četvrtog nastavka! Ponavljamo, prvi dio nije oduševio niti zaradio neku grdu lovu, a sumnjamo kako će idući postići mnogo bolje rezultate. Ništa, morati ćemo pričekati do svibnja 2017. godine za kada je najavljena premijera da se uvjerimo ima li tu dovoljno mesa za još jedan kultni serijal!

TAGOVIalien Prometheus ridley scott serijal SF; xenomorph

Komentiraj