Zabava

Aside Banners

Igrali smo! Prototype

Milo, krasno, dražesno, ljupko i simpatično samo su neke od riječi koje nikako ne opisuju ovu igru

Piše , Objavljeno

Prototype je jedna od onih igara koju smo čekali ko ozebli povratak cirkulacije u ekstremitete. Najave su bile odlične, proizvođači su nas nabrijali novim otvorenim tipom gameplaya, sve je djelovalo kao da je riječ o jednom od ozbiljnih kandidata za titulu najboljeg akcijskog naslova godine, ali kako to inače biva, redovito strahujete da bi od svega na kraju mogao ispasti flop jer nabrijane produkcije često završavaju kao tehnički savršena smeća za nezahtjevne igrače.

prototype

prototype

Igra spada u standardni žanr akcijskih igara iz trećeg lica pa igru donekle možemo svrstati u kategoriju s GTA (dijele sandbox način igre), Assassin’s Creed (sandbox i glavni junak sakriven ispod kukuljice) i Gears of War (grafički izgledaju slično i podjednako krvavo) iako se od svih razlikuje na baš onaj pravi način.

Ipak, nakon što pogledate gotovo nesvakidašnje odličan uvod, postaje vam jasno da su proizvođači ovog puta u cijelu priču uložili i malo više truda. Na kraju krajeva, da ne mislite da vas muljamo, evo dokaza.

Prototype Intro

Kvaliteta ide i dalje od uvoda jer ne samo da je Alex Mercer jedan opak jebač majke u čijoj ćete se ulozi osjećati ekstra brutalno već je i engine u kojem igra funkcionira pravo malo remek djelo i savršen primjer optimiziranosti kakvu od novih naslova očekujemo. Čak i ako nemate SP3 na svojim XP-ima i SP2 na Vistama (što je jedan od minimalnim zahtjeva), moći ćete odigrati ovu igru, a ne treba vam ni opaka pila od grafičke i 100 giga RAM-a.

Prototype

Prototype

Igrivost je zaista na nivou i ne postoji nešto konkretno što bi zamjerili. Naime, Mercer barata ogromnim brojem različitih poteza i baš kad se opustite s određenom vrstom napada, svog ćete junaka moći “apgrejdati” i njegov “ples nasilja” pretvoriti u još krvaviji i brutalniji dokaz bolesti proizvođača koji su si stvarno dali oduška. Drugim riječima, sve ono što je nedavno objavljeni “Wolverine” (jer u pravilu, igre su poprilično slične) nakon određenog vremena činilo dosadnjikavom tabačinom, ovdje je dogurano do savršenstva.

Mercer trči po zgradama, praktički je neuništiv, rukama lomi tenkove, preuzima ih, baca automobile, kida glave, sakati nevin živalj i neprijatelje, gdje prođe trava ne raste, a beton puca i ako ćemo baš iskreno… Kada bi ekipa ovog sajta pravila super-junaka on bi vjerojatno bio podjednako brutalan i moćan.

Prototype

Prototype

Sve u svemu, tajna kvalitete ove igre leži u nizu sitnih i strateški raspoređenih detalja i jednom velikom koji je ovdje itekako vidljiv. Naime, iz svega se može iščitati da su autori strastveni igrači i sve ono što su posudili i pokrali iz igara koje su očito odigrali, savršeno su inkorporirali u vlastiti proizvod i pretvorili ga u jedan od najboljih akcijskih naslova ove godine.

Idesh! preporuka: Akcijska igra koju ne smijete propustiti.

TAGOVIigre prototype

Komentiraj